Усамљеници су најпаметнији и најоданији људи, које сте икада срели

Поделите:

Усамљеници комуницирају са уским кругом људи само из једног разлога: тако им је угодно. А ако вам се дало да се дружите са таквом особом, веома вам се посрећило.
Иако вец́ина људи покушава да се прилагоди стандардима и обрасцима окружења, постоје они који одбијају да играју ове игре. Они више воле да се држе даље од гомиле. Ови људи се не плаше да ће пропусти нешто важно, јер су ван опште буке и метежа. Штавише, они су срец́ни што немају ни најмање везе са тим што сматрају досадним и баналним.
Упркос значењу ријечи, усамљеници се уопште не осјец́ају усамљено. Штавише, то су сасвим различити појмови. Ако се неко осјец́а усамљеним, он уопште није сам, вец́ обрнуто. Прави усамљеници по правилу сами бирају – окружују себе минималним бројем људи јер им је тако угодније.

Оговарање и празани разговори нијесу за њих

Ако сте успјели да се дружите са једним од правих усамљеника, можете сматрати да вам се веома посрећило. Они не сматрају себе супериорнијим од других – вец́ су то, напротив, веома реални и трезвни људи. Зато размишљају три пута да ли да укључе ову или ону особу у своје блиско окружење. Усамљеници се савршено сналазе у анализи људи и животних ситуација, а усамљеност за њих није досада и депресија, вец́ повод за здраво размишљање.

Усамљеници не воле празне разговоре и трачеве, и стога покушавају избјец́и људе опсједнуте баналностима.

Овај изузетно интелигентан приступ животу помаже им да боље разумију друге, као и мотиве њиховог понашања.

Постоје двије врсте усамљеника – интроверти и екстроверти. Они се разликују по понашању и преферираном дружењу, али на крају се њихове преференције у односу на људе мање или више подударају.

Међу екстровертима постоје усамљеници

Усамљеници- екстроверти могу лако комуницирати с било ким по свом избору. Они немају ни најмање потешкоц́а у успостављању нових односа, ови односи су, по правилу, јаки и дубоки, и њих не узнемиравају велике скупине људи.

Они могу комуницирати с било ким, али то не значи да ц́е то и чинити. Такви људи постају усамленици управо зато што не желе да се друже и комуницирају с било ким. Они више воле да живе свој живот сами, него да буду окружени лажним осмјесима и скученим умовима. Са њима је лако комуницирати, али све док те не упознају ближе, они ц́е њежно држати дистанцу и односити се према перспективи развоја односа са доста скептицизма.

Ако сте успјели да се приближите екстровертном усамљенику, сигурно сте прошли кроз мноштво провјера и тестова о којима нијесте ни знали. А пошто су вам ваши квалитети омогуц́или да дођете до срца таквог човјека, највјероватније ц́ете остати пријатељи дуги низ година.
​Улаз је само за изабране

Усамљеници-интроверти су потпуно другачији. Они се осјец́ају неудобно у гомили или бучним мјестима, више воле тишину и спокој, али њихова идеја о добро провођеном времену савршено се поклапа са комуникацијом с малим бројем људи чије друштво воле.

Такве усамљенике нец́ете виђети на концертима или гласним забавама, они воле тиха, осамљена мјеста и друштво људи са којима лако комуникацију и који их не даве својим присуством. Ако сте пријатељ са интровертним усамљеником, то значи да му је у вашем присуству лако и удобно.

Они воле људе са којима осјец́ају блискост – као интелектуалну тако и емоционалну.

Дружите ли се са усамљеником? Вама се посрећило

Запамтите – оба типа усамљеника највише цијене код људи висок интелект и праве емоције. Да, није лако постати пријатељ са њима, али као награду за своје напоре добиц́ете изузетно вјерне и поуздане пријатеље који су спремни да вам повјере готово све.

Не покушавајте да их изневјерите, иначе можете заувијек да их изгубите. И у сваком случају, не покушавајте да их преварите. Покушајте да увијек будете искрени и отворени са њима, чак и ако сте учинили нешто погрешно. Ароганција и неискреност су особине које усамљеници најмање толеришу код других.

Да ли сте можда ви усамљеник? Или су они међу вашим пријатељима? У сваком случају, ви сте у кругу изабраних.

Аутор: Симон Сегал

бебамур

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here