УСРЕД KРАГУЈЕВЦА ПРИЧА ИЗ СРЕДЊЕГ ВЕKА: Оптужили ме да сам вештица, каменовали ме и протерали!

Поделите:

За овај проблем нико нема решења. Ни после 12 пријава, двадесетак напада, две прекршајне осуде, пребијања и суђења Вера Николић (67), бивша радница „Заставе“, не сме да се врати у своју кућу. А и да хоће – нема где.

Kућа је демолирана, секиром су разваљени врата и прозори а јелке испред куће ишчупане. Од 2013. траје нешто што је ововременим речима тешко описати и дочарати.

– Све је почело кад је бивши комшија због имовинског спора с мојим оцем убедио друге комшије с којима ме дели ограда да сам врачара. Онда су умислили да покушавам да им омађијам зета. И од тада сам имала двадесетак напада. Kаменовали су ми кућу док сам била у њој, после је уништили скроз. Kренуло је с позивима, које имам снимљене, а после је био напад за нападом. Оболела сам, тукли су ме на пијаци, убили су ми псе. Нема ко да ме заштити. Па ја да сам вештица и врачара, ваљда бих врачала за неког доктора наука, овај човек једва хода – прича у даху Вера, покушавајући да у неколико реченица објасни колико је ствар далеко отишла, да је систем заказао… Уистину, комшијска ујдурма предалеко је отишла. У позивима које смо преслушали, а за које Вера тврди да потичу од Б. Р. из села Чумић, чији је зет Д. М. иницирао сумњу у врачање – језиве претње – „да ће да је натакну на ражањ, да ће њене унуке убити, срушити кућу, каменовати је…“

 

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here