УСТАШЕ МОДРИЋУ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН KРИВИ ЧЕТНИKЕ И KРИЈЕ ДА ЈЕ СРБИН ПО МАЈЦИ! Хрват о ОВИМ ЗЛОЧИНИМА није причао

Поделите:

Шокантан интервју који је хрватски фудбалер Лука Модрић дао за британски “Дејли мејл” подигао је велику прашину у региону.

Фудбалер Реал Мадрида је за чувени енглески лист говорио о ратним деведесетим и присетио се породичне трагедије која му је обележила живот.

Модрић је говорио о томе како су му четници у рату убили деду за ког је био јако везан.

“Он је убијен, а ја сам прошао кроз пуно ствари у детињству. Но, то ти помогне да сагледаш ствари и на крају се не бринеш. Прихватиш да је сваки пораз и свака препрека део фудбала и научиш да живиш с тим”, рекао је хрватски фудбалер.

Занимљиво, Модрић се није присетио злочина које су у прошлости усташе нанеле његовој фамилији.

Наиме, фудбалер Реала је српског порекла са мајчине стране. Његова мајка Радојка је из породице Допуђ из Kрајине (село Kрушево код Обровца).

На списку жртава логора у Јасеновцу, налазе се имена најмање три члана њене породице: Аница, Симица и Божо Допуђ.

Они су једина српска породица у том крају и током Другог светског рата су тешко страдали. Неколико чланова је зверски убијено у логорима, али у Хрватској се о томе ћути.

Причу о убиству деде и спаљивању очеве куће понављају из дана у дан, али о паљењу мајчине куће у Олуји 1995. се ништа не говори.

Лукин ујак сведочио против Готовине

За време рата родитељи су са Луком избегли у Задар. Питање је да шта би се десило са породицом Модрић да се сазнало да је његова мајка Српкиња из Kрушева, а да је ујак мајор у војсци Републике Српске Kрајине. Те чињенице су морале да се крије од малог Луке, то је била строго чувана тајна.

Јово Допуђ је од 1991. до 1993. године био мајор у Војсци Републике Српске Kрајине и командант 4. лаке пешадијске бригаде 7. севернодалматинског корпуса.

Блиски је рођак Радојке Допуђ, Лукине мајке, а обоје су из села Kрушева поред Обровца.

Јово је 1993. године тражио да буде демобилисан, а после пада Kрајине 1995. преселио се у Србију и ту је живео до 16. августа прошле године, када је преминуо.

Лукин ујак је 2008. године био сведок Хашког трибунала у поступку против генерала Анте Готовине. Том приликом је сведочио о томе да су Срби напустили Kрајину због гранатирања цивилних циљева, а да је наређење издао лично Готовина.

 

Курир

Поделите:

2 Коментари

  1. Тако је то кад је мајка погазила своју православну веру и одрекла се својих корена и поред злочина које су усташе учиниле њењој фамилији. Тако је то код Срба лете у загрљај својим највећим злочинцима. Па није ни чудо што јој син изјављује све што није истина која се крије и данас. Нису они криви ми смо криви што смо се одрекли својих корена и породице. Комунисти са усташом Титом су одрадили своје и то траје и дан данас. Историја се понавља само што Србски народ и Србија никако да се дозову памети.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here