УСТАШЕ МОДРИЋУ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ У ЈАСЕНОВЦУ! Лука је по мајци Србин, али је заборавио злочин над рођацима!

Поделите:

Званично најбољи фудбалер недавно завршеног Светског првенства у Русији, репрезентативац Хрватске Лука Модрић, има српско порекло, а усташе су му за време Другог светског рата у Јасеновцу побиле много чланова фамилије са мајчине стране.

 

 

Kапитен репрезентације Хрватске је многе разочарао када је на свечаном дочеку фудбалске репрезентације на Тргу бана Јелачића наручивао песме од проусташког певача Марка Перковића Томпсона.

Модрић је славио и певао са човеком који је осведочени србомрзац. Фудбалер је очито заборавио своје порекло.

Модрић је потпуно српског порекла са мајчине стране. Мајка Радојка је из породице Допуђ из Kрајине (село Kрушево код Обровца).

На списку жртава логора у Јасеновцу, налазе се имена најмање три члана њене породице: Аница, Симица и Божо Допуђ.

На друштвеним мрежама се појавио један “твит” о Модрићу, који је подигао доста буре.

“Модрићева мајка је Радојка Допуђ из Обровца. Они су једина српска породица у том крају. Током Другог светског рата су тешко страдали. Неколико њих је убијено у логорима. Овде у Хрватској се о томе не говори. То је забрањена тема. Сви причају о томе како су му Срби убили деду и спалили очеву кућу. То је истина. Али исто тако је истина да су му хрватски манијаци током “Олује” 1995. спалили мајчину кућу”, пише на друштвеним мрежама.

kurir

Поделите:

3 Коментари

  1. Morate da imate nivo, sramota je da potpišete petparački Kurir kada su to ukrali od drugih kao što kradu sve vesti. Kakvi ste vi novinari kada niste uočili da su lopovi u petparačkom dnu dna Kuriru počeli od pre 3 meseca da sve vesti potpisuju kao da su njihove a eventualno dodaju Tanjug ili hrvatske sajtove. Sve ostalo kradu.

    • Зато нас толико сви мрзите, јер сте сви највећим делом овде н Балкану пореклом Срби и да би доказали да нисте Срби, ви, као потурице” морате да мрзите своје порекло да бисте доказали да нисте Срби које су белосветски олоши пропагандно морали да учине “лошима” да би нас посвађали па овде и нама и вама свим који сте од нас мрзели.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here