УСТАШKИ ГРБ ОСВАНУО НА СПЛИТСKОМ АЕРОДРОМУ: Путници одмах тражили да се срамно обележје НДХ уклони!

Поделите:

У аутобусу аеродрома у Сплиту, који превози путнике до од града до аеродрома јуче ујутро путници су остали шокирани када су угледали усташки грб.

На месту где се ставља пртљаг била је стављена подлога у облику усташког грба, који почиње са белим знаком у шаховници. Kако пише сплитска Слободна Далмација неки од путника одмах су интервенисали и тражили да се макне та подлога, а одмах је обавештена и управа аеродрома.

У званичном саопштењу наведено је да је подлога израђена од црвено-белих квадрата, а одмах је уклоњена како су путници протествовали. Реаговао је и градоначелник Трогира Анте Билић рекавши да је реч о непримереном и неприхватљивом знаку и да се тако нешто више не сме догодити. Билић каже да је град Трогир такође власник аеродрома у Сплиту и да ће урадити све да се до краја испита како је уопште могло да се догоди да у аутобусу буде таква подлога.

Kо је и када поставио подлоге у аутобусе које су у облику усташког грба , а који су у државном власништву, за сада није речено ни у саопштењу Министарства мора, промета и веза, али остаје мучни дојам да су усташке симболе вероватно дуго времена гледали и инострани туристи који су се возили аутобусом до аеродрома.

Kурир.рс/ Слободна Далмација

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here