Усудиле су се да проговоре ПРОТИВ ТОМПСОНА: ОВЕ ТРИ ХРВАТСKЕ ГЛУМИЦЕ УСТАШЕ ХОЋЕ ДА ЛИНЧУЈУ!

Поделите:

Хрватски портал Индеx.хр пише да су се три глумице, које су критиковале учешће Марка Перковића Томпсона на прослави успеха фудбалера на главном градском тргу у Загребу, доживеле на друштвеним мрежама салву увреда и својеврсни линч.

Због тога се огласила и Александра Kоларић, стручњак за комуникацију СДП-а која је, како каже, згрожена мржњом и претњама које су упућене глумицама.

– Већ четири дана траје неописиво простачко вређање, вербално насиље и претње које на друштвеним мрежама у Хрватској доживљавају три жене. Већ четири дана на Фејсбуку добијају гомилу увреда са различитих анонимних или неанонимних профила. Видела сам део тих порука. Ради се о болесно примитивном говору, ради се о комуникацији из канализације. Смучило ми се. Помислиш шта с тим људима не ваља да у себи носе такав бес, простаклук, мржњу и завист? – наводи Kоларић, те примећује да су те три жене само изразиле мишљење које је другачије од мишљења већине.

Те три жене су, додаје, написале да сматрају да је Томпсон у понедељак „промашио мелодију“ на Тргу.

– Чињеница да се ради о женама, и обично у овим крајевима, само пођари бесну руљу на још јаче вређање и претње – наводи Kоларић те пита – сме ли у Хрватској да се јавно критикује Томпсон, а да то не изазове вербалну хајку?

– Сме ли у Хрватској данас јавно да се критикују фудбалери који су освојили сребро, а да то не изазове вербалну хајку? Према линчу који се догодио овим женама, очито не сме. Јер није нормално да у нашем друштву због критичког става о певачу уследи вербално насиље, салва најгорих увреда и претњи. Није нормално. Не, то није демократија, то је мржња и тровање друштва – оцењује Kоларић.

Она поручује да уколико се „овај тренд мржње тоталитарно одгојених умова не заустави“, захватиће и многе који сада немају ни срца ни памети да осуде још један линч којем су изложене неке три жене.

Позната хрватска глумица Наташа Јањић написла је на Фејсбуку: „Ми волимо ус*ат пред крај. Такви смо неописиво“, написала је она на Фејсбуку, а у расправу су се онда укључили многи, између осталог и њене колегинице Лана Барић и Јелена Вељача.

„Ја сам мало у шоку како је офф туне“, написала је Вељача, а Лана Барић поручила је: „Мало је фалило да победимо и у дочеку, али противник је био јачи“.

А међу коментарима на друштвеним мрежама и на десничарским порталима нашли су се и ови: „Оне мрзе све хрватско“, „глумице су постале преко кревета“, пренео је Индеx.хр.

интермагазин

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here