Усвајање “Тијаниног закона” следеће недеље,

Поделите:

Такозвани “Тијанин закон”, којим се уводи и доживотна казна за убице и силоватеље деце, биће усвојен следеће недеље, каже председница Скупштине Србије Маја Гојковић, уз оцену да “посланици дела опозиције неучешћем у расправи доводе у сумњу своју бригу о деци и женама који су страдали на најмонструознији начин”.

– Њима је од тога прече да расправљају на улицама. Не знам како ће својим бирачима и грађанима објаснити зашто нису могли да се издигну изнад обичног политиканства, уђу у салу, изнесу свој став и покажу да је наш парламент јединствен кад се доносе овако важне одлуке и закони – рекла је Гојковићева за ТВ Пинк.

Наводећи да посланици дела опозиције неће учестовати у данашњој расправи, она је истакла да се закони не подржавају “код куће”, већ учешћем у расправи и гласањем на седници.

Председница парламента је истакла и да сви посланици који учествују у расправи подржавају доношење закона и да не сумња да ће он бити усвојен следеће недеље, након расправе о амандманима.

– Они који не учествују и не долазе на седницу, ставили су знак питања пред све грађане колико су се искрено залагали за права детета – истакла је Гојковићева.

Она је навела да је 160.000 грађана својим потписима покренуло тај процес, после којег су уследила стручна расправа и јавна слушања, и навела да је и јуче апеловала на све посланичке групе да учесвују у раду парламента и да заједнички допринесу усвајању доброг закона који је у интересу свих грађана у Србији.

Посланици Скупштине Србије расправљају о сету закона који се односе на кривично законодавство, пре свега измене и допуне Kривичног законика, као и измене и допуне Закона о кривичном поступку.

Она се осврнул аи на састанак председника Србије Александра Вучића с патријархом Иринејем и владикама који је, по њеном мишљењу, “био одличан потез и део унутрашњег дијалога о Kосову и Метохији”.

Она је навела да се Вучић, на позив патријарха и владика, обратио на Светом архијерејском сабору Српске православне цркве (СПЦ), рекао с чиме се суочава у доносењу одређених одлука по питању односа Београда и Приштине, изнео своје ставове, док су га владике саслушале и изнеле своје мишљење.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here