Увредљиви графити против Срба повратника код Истока

Поделите:

У Љубожди код Истока, где се недавно вратило 13 српских породица, синоћ су недалеко од куће у којој живе Срби исписани графити увредљиве садржине упућени управо Србима.

Косовски министар Далибор Јевтић је одмах након сазнања о исписивању графита изразио дубоку забринутост и тражио од надлежних институција бољу заштиту Срба у Љубожди, како би несметано могли да живе у месту у коме су се вратили, наводи се у саопштењу његовог кабинета.

Они су, како је рекао, “упорни да опстану на својим огњиштима у својој Љубожди и зато им се мора обезбедити сигурност и морају се избећи овакви инциденти, који имају за циљ да повратнике у Љубожди поново натерају да напусте Косово”.

Истакао је да повратници нити у Љубожди, нити у било ком другом повратничком месту нису били претња никада и никоме.

“Људи који су се вратили, желе само да остваре своја основна права од којих је прво и основно, право на слободан живот без застрашивања. Ми чврсто стојимо уз те људе и они од стране министарства на чијем сам челу имају сваки вид подршке да остану у Љубожди. Овакви инциденти и овако лоше поруке нас неће поколебати у намери да вратимо све оне који желе да се на Косово врате”, рекао је министар Јевтић.

Истакао је да надлежни органи морају радити свој посао, тако да свима на Космету обезбеде сигурно окружење и додао да је интерес свих да се брзом реакцијом косовске полиције открије ко је то урадио.

“Моја порука свима који овакве инциденте чине, јесте да одустану од провокација, насиља и свега онога што носи проблеме у животу обичних људи”, рекао је Јевтић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here