УЗБУЊИВАЧ ЛАЗАР ЛЕШЊАK О ПРЕТЊАМА KОЈЕ ДОБИЈА Марко ме је упозорио да ће ме звати ускоро да вратим новац који сам му узео!

Поделите:

Распитују се и даље где се налази

Узбуњивач Лазар Лешњак који је оптужио свог кума Марка Бастаћа, председника Градске општине Стари Град у Београду, да је примао мито, односно, како он каже, “узимао коверте од инвеститора” који су без адекватних дозвола градили на територији Старог града у емисији Хит Твит објаснио је каквим је свим притисцима био изложен после објављивања целог случаја и да му је безбедност породице веома важна, од кад је поднео пријаву.

” Мени је већи скандал што Твитер заједница у већем броју око 90 посто оних опозиционих острашћених говори да сам ја уцењен. Мене разапињу да сам уцењен и да морам да лажем. Зашто бих то радио? Мени је савест чиста. Ја сам указао на кривично дело. Јесам имао велике тешкоће, али сам са леђа скинуо велико бреме и осећам се слободније, али не до краја слободно, рекао је Лешњак у “Хит Твиту”.

Он се осврнуо и на претње које су уследиле пошто је јавно објавио своју причу:

– Имао сам претње, долазили су испред зграде у којој ја живим да ми поставе нека питања. Два дана од догађаја позвали су ме на телефон моје супруге Бастаћ и Белингар да изађем испред зграде и још једном су ме подсетили да морам да ћутим, јер ћу имати велике проблеме и моја породица. Марко ми је претио да ће ме звати ускоро да вратим новац који сам му узео. Људи се и даље распитују где се ја налазим. Нема потребе да се распитују где сам ја и да врше притисак на мене, испричао је Лешњак.

Лешњак се осврнуо да је сличан позив имао септембра 2018. када га је Марко Бастаћ звао телефоном и пре одласка у Француску урлао шта чека и када ће дотети тај новац

– Сабраћу ја све, па ћеш ти донети оно што си одузео поручио ми је Бастаћ, рекао је Лешњак и додао

– На друштвеним мрежама појавио се бесрамни коментар адвоката Владимира Гајића, који је написао како је Лешњак могао да каже као је био у канцеларији, па у подруму, док је председник Народне странке рекао: “Ово пас с маслом не би могао да поједе”. Ја јако добро знам шта сам рекао. Уместо Ђиласове рекације имамо аферу “Папић”, рекао је Лешњак, који је нагласио да је њихов циљ да се све исполитизује уместо да су се оградили од свега и позвали надлежене органе да истраже цео случај око Бастаћа.

На питање новинарке од када се познаје са Бастаћем, и да ли би га узео за кума да је знао какав је Лешњак је рекао:

– Познајемо се од 2006. Не би га узео за кума да је такава осба. Он није био раније таква особа. Од кад је постао председник општине Стари Град се променио. Очигледно је нешто утицало на то да се променио, испричао је Лешњак.

Безбедњак Божидар Спасић додао је да је скандалозно да неки политичар у 21. веку има приватне затворе.

– Систем је откривен, кад се јави инсајдер. Није Бастаћ луд да каже имам ја седам таквих људи који доносе новац за мене. Ја станујем на Дорћолу кад се појавио он. Звони на врата и каже: “Ја сам Марко Бастаћ” даје прогандни матеијал и чуваркућу. Они су из демократске омладине изашли као клинци да преузму власт, а кад су је преузели, узели су мафијашки метод, испричао је Спасић и додао:

– То је мафијашки притисак. Притискај га, распитујеш се за десете ствари. Они знају да је држава преузела мере да сачува човека који ће бити кључни сведок како је од 2000. до Вучића кад је преузео власт деловала мафијашко политичка криминална организација који има затворе. Држава је овде ушла у обрачун захваљући његовим информацијама да су се политчари окренули мафијашким пословима. Земља је пуна Бастаћа. Чињеница је да сте ви пресекли један канал. Ми морамо да грантујемо да у Србији нема више једног Лешњака који узима коверте, додао је Спасић.

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић је рекла да је сатанизација Лазара Лешњака од стране твитер ботова страшна.

– То је систем ваше батине нису ОK, али зато осуђујете друге. Kриминал је криминал. Ово је толико језиво, докле је дошло српско друштво. Штета што нисам знала раније за информацију па да сам у медије пустила информацију “претучен Бастаћев кум”. Они би растргли Вучића да је он кривац, да је он претукао, а онда објавила целу информацију, какав би то шок био за њих, рекал је Васиљевићева.

 

alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here