Vacić: Desnica je budućnost Evrope – Srpska desnica je budućnost Srbije

Podelite:

Evropa se budi. Stranke nacionalne desnice u Evropi imaju konstantan uspon i rast pristalica. Priprema se politički udar na nerazumnu politiku Brisela. U Austrijidesničar lider Slobodarske partije Hajnc-Kristijan Štrahe je potpredsednik vlade, što je dovelo i do pomeranja stavova udesno i samog OVP-a na čijem čelu je Sebastijan Kurc. Trenutno najpopularniji političar desnog spektra Evrope Mateo Salvini, je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova u Italiji. Zbog odbrane Mađarske Viktor Orban, vodi velike bitke sa globalnim centrima moći levih liberala. U Poljskoj je politika ograničavanja uticaja Evropske komisije i aparata stranih službi, koju sprovodi desničarska vladaSlovačka i Češka ne manjkaju za Poljskom i Mađarskom, čak su zajedno formirali „Višegradsku grupu“ da bi se lakše odbranili od diktata Brisela o emigrantskim kvotama.

Alternativa za Nemačku je po poslednjim anketama druga po snazi i nastavlja dabeleži rast od čega zazire CDU. Marin Le Pen, sa redizajniranim brendom, pod sloganom „Nacionalnog okupljanja“ traži nove birače i agituje oko zajedničkog nastupa na izborima za Evropski parlament. Pozitivne reakcije Le Penova je do sada dobila od Salvinija i njegove Lige, holandskih i austrijskih slobodara Gerta Vildersa i Štrahea. Uz pomenute su i Flamanski interes iz Belgije, Švedske demokrate kao i mnoge druge srodne partije.

Pobrojanim partijama logistiku podršku pruža i Stiven Benon, čovek koji je Trampa doveo na vlast. Benon koristi fondaciju„Pokret“ za kontratežu uticaju Soroša. Iskustvo čoveka koji je na izborima porazio Hilari Klinton može biti veoma značajno u evropskoj praksi. Već pomenuti lideri evropske desnice prepoznati su kao nama naklonjeni, što pokazuje i poslednji primer dostupan našoj javnosti, a to je fotografija Matea Salvinija sa srpskom četničkom zastavom.

Svedok sam, i učesnik dugogodišnje saradnje, brojnih nacionalista širom Starog kontinetna. Evropska desnica podržava celovitost Srbije, poštuje srpske heroje.Odnos nacionalista u Evropi prema Rusiji je iskren i prijateljski poput našega, za razliku od levih – liberala koji Evropu vuku u konflikte sa Putinom.

Bitno je da iskoristimo uspon prijateljske nam desnice koji u Evropi neminovno dolazi. Jasno je da Evropa svoj spas traži na desnoj strani. Dokazani prijatelji našeg naroda zauzimaju ključne pozicije u svojim državama. Poput njih vreme je da preuzmemo odgovornost i da nacionalna desnica u Srbiji sa margine pređe u sistem. Primeri iz Evrope pokazuju da su samo unutar sistema moguće promene. Desničari su na vlasti i u Rumuniji, u Bugarskoj desničarska „Ataka“ rukovodi sisteme odbrane, čak i u Grčkoj Siriza vlada uz podršku „Nezavisnih Grka“ čvrsto desne partije koja kontroliše vojsku.

Srbija mora biti deo promena u Evropi kako bi održala korak sa globalnim tokovima. Desnica u Evropi je nosilac tih promena, a to je i naš cilj u Srbiji.

Desnica je budućnost Evrope. Srpska desnica je budućnost Srbije.

 

Nacionalist

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here