“Вашингтон тајмс”: Ризиковати животе Американаца због Украјине је безумно!

Поделите:

Ширење НАТО-а на исток представља безумље које с великом вероватноц́ом може да доведе до сукоба с Русијом, сматра коментатор “Вашингтон тајмса2 Тод Вуд. Према његовом мишљењу, ступање Грузије или Украјине у Алијансу нец́е донети Сједињеним Америчким Државама никакву корист.

“Дошло је време да се прекине ширење НАТО”
“Можемо да помогнемо да се заштити слобода у тим регионима. Можемо да обучавамо људе, да им дамо неопходну опрему, да им продајемо оружје и понудимо друге облике подршке. Ипак, ризиковати животе Американаца у земљама као што су Украјина или Грузија нема никаквог смисла. Прекините то”, наведено је у тексту.

Вашингтон не треба да пружа Kијеву наду да ц́е се прикључити НАТО-у, пише аутор. Он сматра да Украјина и Грузија треба саме да се побрину за своју заштиту, уместо да преносе одговорност за то на војнополитички блок и САД.

Тбилиси и Kијев могу да створе сопствене алијансе, уместо што теже да се укључе у НАТО, сматра коментатор.

Ширење војнополитичког блока представља “моралну опасност” за друге чланове светске заједнице, провоцирајуц́и их на агресивно понашање, упозорава Тод и закључује: “Дошло је време да се прекине ширење организације”.

Према његовим речима, ширење граница НАТО-а према Истоку приморац́е Москву да одговори, а то може да доведе до војног сукоба.

Vesti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here