Васојевићки Монтенегрин признао да је 85 одсто Црне Горе било против признања „Косова”

Поделите:

     МОНТЕНЕГРИНСКИ премијер у Подгорици Душко Марковић признао је да је више од 85 одсто грађана Црне Горе било против признања самопроглашеног Косова у тренуцима када је то под диригентском палицом Мила Ђукановића било учињено.

          Зна, наравно, васојевићки Монтенегрин шта је рекао. Он је само признао да се завереничкој групи, која изиграва државни врх Црне Горе и опстаје захваљујући подршци странаца и куповини гласова, пљуцка на оно што у филџан-држави мисли и жели већина.

          Тако су се владајући Монтенегрини понали и када су Црну Гору уводили у НАТО, а Марковић се одлучио за признање јер зна да је под заштитом Вашингтона и Брисела.

          Додуше, да би опрао и себе и саучесничку дружину, рекао је да је “црногорска влада имала визију када је признала Косово”.

          Марковић је уочи посјете Приштини, која је најављена за 6. фебруар, рекао и да Црна Гора жели да види Косово у ЕУ и НАТО и да између Приштине и Црне Горе нема отворених питања.

          „Црна Гора ће подржавати и помагати приштинске институције у оној мјери у којој то буду захтијевале тамошње власти”, рекао је Марковић.

          Ово и оволико од Подгорице очекују САД и НАТО.

          Марковић је нагласио да Подгорица од ЕУ тражи да јасно пошаље поруку “визије проширења и европске перспективе земаља Западног Балкана, укључујући наравно и Косово”.

Факти

Поделите:

1 коментар

  1. Дотичног је школовала Србија у Милошевој престоници Крагујевцу.
    А све о трошку својих грађана, које нико ништа није ни питао.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here