Вебер: “Држимо се свог хришћанског наслеђа или Европе неће бити”

Поделите:

Предсједник клуба посланика Европске народне странке (ЕПП) у Европском парламенту Манфред Вебер говорио је данас у Стразбуру на сједници Европске комисије.

“Морамо заштитити свој европски начин живота, штитећи своје хришћанске вриједности. У Европи мора постојати начин да се држимо свог хришћанског наслијеђа или је неће бити”, рекао је предсједник клуба посланика Европске народне странке Манфред Вебер.

“Једна држава чланица напушта Европску унију, али многи јој се и даље желе придружити. Проширење се мора наставити. Посебно на југоисточну Европу гдје посебно мјесто има Босна и Херцеговина са својим посебно тешким путем и специфичностима”, казао је премијер Хрватске Андреј Пленковић.

Европска комисија ће позитивно попратити и финансијски подржати пројекат Пељешког моста, изјавио је данас у Стразбуру предсједник Европске комисије ЕК Жан-Клод Јункер.

“Подржаћемо тај пројекат као што подржавамо све оно на чему се ради у Далмацији. То су важни хрватски и европски пројекти. Ревизија сљедећег финансијског оквира не може имати за циљ да се смање средства која се издвајају за тај важни хрватски и друге европске пројекте. Ми ћемо то учинити. Овај пројект у Хрватској једнако је важан као и пројекти у западној Европи. Не смијемо занемарити развој нових држава чланица”, поручио је Јункер у обраћању Европском парламенту.

Извор: Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here