Вебер распалио ХДЗ-овце: ‘Живимо у миру и слободи захваљујући Аденауеру, Kохлу, Меркел и – Туђману’

Поделите:

Говор је одржао први на листи ХДЗ Kарло Ресслер. Рекао је како су у мислима с Блеибургом који је назвао једном од највећих трагедија хрватског народа и добио велике овације ХДЗ-оваца

ЗАГРЕБ Средишњи предизборни скуп ХДЗ-а за еуропарламентарне изборе почео је у суботу поподне у Kошаркашком центру Дражена Петровића, на којем суђелује дванаест ХДЗ-ових кандидата, а члановима и симпатизерима странке обратит ће се предсједник ХДЗ-а и Владе Андреј Пленковић, водећи кандидат Еуропске пучке странке (ЕПП) за предсједника Еуропске комисије Манфред Wебер и њемачка канцеларка Ангела Меркел, као и носитељ ХДЗ-ове изборне листе Kарло Ресслер, друга на листи Дубравка Шуица те главни тајник странке Гордан Јандроковић.

Неколико тисућа судионика скупа машући државним хрватским и страначким заставама бурно је поздравило предсједника странке Пленковића који је ушао у дворану уз пратњи канцеларке Меркел и кандидатом ЕПП-а Wебером, главног тајника странке Јандроковића уз тактове познате пјесме »Еyе оф тхе тигер«.

Уз ХДЗ-ове кандидате у дворани у првом реду сједе и министри хрватске Владе, а на великој позорници с плавом позадином исписан је слоган ХДЗ-ове кампање »Хрватска за генерације« за еуроизборе 25. свибња, у позадини с хрватским грбом, заставом Републике Хрватске, ХДЗ-а и ЕУ те бистом првог хрватског предсједника др. Фрање Туђмана.
У мислима с Блеибургом

– Данас смо у мислима и молитвама с Блеибургом, симболом једног од највећих трагедија хрватског народа, рекао је Kарло Ресслер и зарадио велики пљесак у дворани.

Манфред Wебер зарадио је пљесак кад је скуп поздравио на хрватском језику.

– Идеја да дођемо у Загреб била је сасвим нормална одлука јер је Хрватска најмлађа чланица. ХДЗ је једна од најјачих странака у ступова ЕПП-а. А један од разлога је и мој пријатељ Андреј Пленковић с којим сам заједно радио у Бруxеллесу.

Поделите:

2 Коментари

  1. Империја зла или америка је одређеним круговима у БиХ пребацила 8 милиона $ за организовање мајдана, побуна, демонстрација и револуција, то се лепше по њиховом каже за “развој критичког мишљења”!
    http://ru-an.info/n/81714/

  2. Ако познајете хебрејски, и знате технике малог народа, онда знате да је Вебер еврејин, као и Меркелова, као и Туђман, као и Аденауер, као и Кол. Он (Вебер) отворено велича само своје, али неевреји то не примећују.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here