Вечно је национално дело Жељка Цвијановића

Поделите:

Како је с правом Иво Андрић наглашавао: „Смрт брише само нестварне величине, а истинске учвршћује и уздиже“. То свакако важи за великог српског новинара и борца за одбрану националних интереса, Жељка Цвијановића (1964).

Он је данас, после упорне и храбре борбе са тешком болешћу, физички преминуо, али његове идеје ће живети и инспирисати многе припаднике нашег народа. Жељко Цвијановић је као дугогодишњи уредник низа медија, а последњих година портала „Нови Стандард“, оставио много тога за собом у новинарском и публицистиком смислу.

Био је добар познавалац геополитике и наше политичке сцене те је креативно сагледавао и анализирао процесе који обликују судбину нашег народа. Али је био и много више од тога: заговорник прагматичне борбе за српску стар. Противио се дефетизму и капитуланству, али и срљању у пропаст.

Жељко је бескомпромисно заговарао рационално кретање путем националног спаса. И настојао је да пружи допринос превазилажењу међусрпских подела, како би наше друштво са више самопоуздања и снаге ишло напред и одупирало се опасним изазовима.

Време ће тек показати колики је значај онога што је „проповедао“. Много је већ учино за наш народ, а наставиће, идејама које је посејао, да чини и када није више међу нама. Жељко Цвијановић је већ велики, али његово дело ће, у духу речи великог српског нобеловца, наставити да га уздиже.

Вечан му помен!

Редакција сајта „Видовдан“

Поделите:

2 Коментари

  1. Mnogo sam tuzan. Gledao sam ga u “govornici” i videlo se da ga mori neka bolest. Neka ledena jeza me prosla videvsi ga tada. Normalan, pametan, zdrav srpski intelektulac.

    Carstvo mu nebesko.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here