Ведран Гагић: “Бисери” бившег другосрбијанског професора Кубата

Поделите:

Био сам на твитер налогу бившег професора ПБФ Кубата. Мили Боже, чуда великога!!

Само неколико твитова у последњих пар дана.

Читам:

– коментар на интервју епископа: „Сада се Свети Сава вероватно преврће у гробу!”…„Вокабулар на нивоу турбо-фолк певачице.”

У којем гробу се то Св Сава преврће? Где су му мошти?

– коментар на писмо Св Архиерејског Синода: „Катил-ферман који ми шаље инквизитор…”

Зашто је професор прихватио „катил-ферман” од „инквизитора” кад су му давали благослов да учи црквени подмладак? До сада радио за инквизитора па сад више не? Требало би да слави онда.

– цитира верског аналитичара: „било би добро да се …пракса бахатог понашања СИНОДа заустави”

Синод није био бахат кад је њега поставио за пофесора, само је сад бахат?

– Хоћемо ли на литургију? – академик Теодоровић.- Ајмо, ако није далеко. – Д. Стојановић.- Има овде једна крај пијаце, скоро је отворена, знаш кака је?! – В. Пешић.

Posted by Vladika Grigorij on Понедељак, 28. септембар 2020.

– цитира Борбу за Веру: „Патријарх србски, има ингеренције а и обавезу да као Врховни поглавар СПЦ начини неопходни рез, врати ПБФ из неканонске ингеренције СА Синода под своје Врховно Поглаварство, и уклонити све оне који генеришу проблеме на тој изузетно важној високошколској установи”

Зар не рече професор и његови подржаваоци да Црква не може да се меша у “аутономију” факултета и Универзитета? Сад испаде да Патријарх може, а Синод не може? То ни црквени аматери не би рекли! Задивљујуће је колико много глупости је могло да стане у ову једну реченицу.

– о председниковој изјави: “… до које границе може да падне људско биће. Ово се може чути само у царству сатанином. Такав људски отпад се није појавио у нашој историји. Додуше има једног двојника у СПЦ…”

Дакле, професор је чуо овакве изјаве у царству сатанином? Кад је био тамо? А у СПЦ двојник председников (т.ј. патријарх?) је “људски отпад” каквог није био у историји? Занимљив став професора који учи кадар СПЦ.

Ко нормалан може још да се чуди што професора Кубата више не желе ни колеге, ни црквени врх, а како чујем, ни студенти да их учи Православљу.

Ведран Гагић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here