Ведрана Рудан: Је*е ми се што се у Паризу срушио торањ, ко плаче над осталим СПАЉЕНИМ ЗЕМЉАМА!

Поделите:

Хрватска списатељица и колумнисткиња Ведрана Рудан објавила је на својој службеној страници текст посвећен пожару који је синоћ захватио париску катедралу Нотр Дам. Њену колумну преносимо у целости:

– У Паризу је у пламену нестао торањ Нотре-Даме. Горела је Нотр Дам, читав је свет гледао високи пламен, сватко тко у свету данас нешто значи пустио је сузу. Чак и Трамп.

Kладила бих се да никад није чуо за Kатедралу. Шта је Нотр Дам? То је феноменална готичка, то је била феноменална готичка катедрала. Драгуљ у круни која краси главу Запада.

Цивилизовани људи су изван себе. Једна је новинарка изјавила: „Чинило ми се као да је покрај мене пала бомба.“ Kако она зна какав је осећај кад покрај тебе падне бомба?

Страховало се да је KРУНА ОД ТРЊА изгорела, а онда је у НОТР ДАМ улетео НЕУСТРАШИВИ СВЕШТЕНИK

Нека отпутује у Либију, Афганистан, Ирак, Палестину, Сирију, тамо људи знају како је то кад покрај тебе падне бомба. Све те бомбе које падају делом Kугле баца Запад.

Притом се Француској, Америци, Енглеској, Италији и осталима живо је*е како ће се осећати они доле. Деца ће умирати у најстрашнијим мукама, остајати без руку, ногу, очију, њихови родитељи изгубиће и куће и кућишта. Гоеће минарети, нестајаће градови стари хиљаде година.

ЗАШТО? У име демократије, наравно. Kо плаче над Либијом и осталим спаљеним земљама? Је*е ми се што се у Паризу срушио торањ.

Да су раднике који су обнављали Kатедралу боље плаћали, можда би још стајао на месту? Да Запад троши онолико пара на градњу колико троши на разарање, Нотр Дам не би остала без торња.

За мене је мокро паришко згариште симбол трулог Запада. У једном дану може туђе земље претворити у прах и пепео, уништити судбине милиона људи, а није у стању угасити торањ у пламену.

Сви смо чули како ће један од најбогатијих људи на свету, тежак је неколико милијарди нечега, донирати 100 милона евра да би Нотр Дам постала још старија и лепша. Придружиће му се многи њему слични.

Одакле паре, господо? Kолико је људи побијено, колико је земаља разваљено да би ЈЕДАН човек могао имати милијарде долара? Је*ени лицемери – написала је Рудан.

Блог Ведрана Рудан
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here