ВЕДРАНА РУДАН: Нисам Хрватица и тиме се поносим

Поделите:

Вољела бих да негђе постоји књижица, педесетак страница, мали смо народ, у којој би писало тко су хрвати. За све оне који живе у овој земљи а ништа не знају о хрватима.
Хрвати су бића која су се у својој повијести увијек најугодније осјећала у моћној туђој гузици. Аустријској, талијанској, мађарској, њемачкој, америчкој а посебно у ЕУ гузичетини. Бар тако говоре. Из југославенске су изашли разарајући јој хемороиде и најзад постали “свој на своме”.
“Свој на своме” били су и за вријеме НДХ. Хрватске каме резале су српске, циганске, жидовске и кривомислеће хрватске вратове с толиким ужитком да је Хитлер особно замолио Павелића да олади своје дечке.

Занимљив је и податак да је у НДХ постојао једини ђечји концентрацијски логор у Европи. Да ли су хрвати случајно пред шездесетак година били злочинци?
Такво је вријеме било? Да је то истина не би данас ногометаш неандерталац коме је квоцијент интелигенције мањи од броја ципела позивао на клање. Неандерталац? Прејака ријеч. Није једини урлао. Тисуће људи раздрагано је одговарало на усташки поклич.
Што су хрвати чинили кад су крваве њушке извукли из југославенске гузице? Сјећа ли се итко? Да ли нам је то проблем? Норац је и данас херој иако је невиној жени спрашио метак у главу. Док је служио робију успио се вјенчати, добити ђецу и изградити кућу.
Јучер сам на екрану виђела Антуна Врдољака. Човјек За Сва Времена урлао је на неког сиротана испуњен хрватством толико да су му готово очи искочиле из главе.

Антун Врдољак, мрзитељ сваке коже која није бијела попут “коцкице” на хрватској застави, Врдољак који је деведесет и прве ХРТ очистио од свега што је смрдило на српско и све кривомислеће хрватско још увијек нам је херој а не злочинац. Хрвати вјерују у бога а не виде што им раде попови лопови, хрвати су лизали ципеле Туђману, Титовом генералу који је по Хрватској садио врбе али је пазио да се његови унуци на њима не зањишу, хрвати се тресу пред сваким тко би им могао разбити зубе а пјена им навре из бијесних уста кад пред собом нањуше немоћне.
Смрт педерима! Ајмо на референдум! Гласајмо ЗА! Гласајмо ЗА! Гласајмо ЗА! Да којим случајем у Хрватској живе само педери Американци хрвати би истим болесним жаром гласали ПРОТИВ. Додуше, у том случају референдума не би било.
Можда, можда су хрвати попут осталих људских бића, Нијемаца, Мађара, Француза… Можда само опет живимо у времену кад фашизам гута земљу по земљу, човјека по човјека.
Можда нема генетских злочинаца. Можда. Ипак, кад бацим око на повијест свога народа које се огромна већина грађана ове земље не стиди пожелим својој унуци послати поруку.
Мала, твоја нона НИЈЕ ХРВАТИЦА. И тиме се поноси.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here