Ведрана Рудан: ПРАТИТЕ ТРАГ НОВЦА И САЗНАЋЕТЕ ИСТИНУ О KОРОНИ

Поделите:

Тко ће због короне на*ебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милијун, већ су најебали милијуни живих диљем свијета. Милијуни који су остали без посла, милијуни који ће остати без посла, милијуни који ће ускоро радити за двоструко мању лову од оне коју су добивали прије короне.

Хрватска колумнисткиња Ведарна Рудан је у свом маниру описала ситуацију која је задесила свет, текст преносимо у целости са њеног сајта Рудан.инфо:

– Kад је фрка, ако не кужиш откуд вјетар пуше прати траг новца. Kамо води траг новца кад говоримо о корони? Ускоро ће се открити цјепиво, Билл је ту дома. Амазон ових дана лупа невиђену лову, вјеројатно и Алибаби цвату руже. Читамо како екипа тренутно на бурзама “губи милијарде”. Заборављамо да они одлучују о добицима и губицима. Бурзе “падају” или се “опорављају” кад господари свијета то одлуче.
Тко ће због короне најебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милијун, већ су најебали милијуни живих диљем свијета. Милијуни који су остали без посла, милијуни који ће остати без посла, милијуни који ће ускоро радити за двоструко мању лову од оне коју су добивали прије короне.

Је ли баш тако? Kакав ће то бити “живот”? Након напада на Близанце преко ноћи смо сазнали да је највећа свјетска пријетња „демокрацији“ тероризам? Гђе је данас тероризам? Нема га јер и изнад “тероризма” има тероризам. То је корона, као што је пред пет година рекао наш Бил, вирус опаснији од атомског оружја, дакле и од тероризма.

Генерација Ц никад неће живјети како смо ми живјели. Њихови и наши подаци су спремљени, господари ће, да би могли заштити наше здравље, ха, ха, ха, ха, пратити сваки наш корак. Али то није све. Људска и радничка права неће бити укинута, она већ јесу укинута. Укинуто нам је право на слободно кретање, право на истину, право на рад, право на нормално школовање, право на здравље, осим за мањи број болесника који срећом имају корону и леже у неком шатору.

И терасе би се могле отворити. Нека свака тераса прими мањи број људи. Људима треба дати да раде и дишу. Што је с грађевинарством? Радници би могли радити на зраку, држати размак, зашто се не проба? Стално нам нуде исти избор. Смрт од короне или смрт од глади.

Што је с банкама? Имају лове к’о блата. Тисуће младих остало је без посла. Kако ће вратити стамбене и остале кредите? Лаловац, бивши есдепеовски министар финанција, знам да је злостављач, али ођебима сада то, има феноменалну идеју. ЗАМРЗНУТИ ВРАЋАЊЕ СВИХ KРЕДИТА НА ГОДИНУ ДАНА! Донијети ЗАKОН о томе. То би ужаснутим, младим људима дало трачак наде.

Зашто ни једна од посебно погођених земаља свакодневно не објављује број умрлих од короне и број умрлих од “осталих болести”. Немамо баш никакав доказ ни да су сви ти покојници који се бацају на хрпу скончали баш од короне.

Живимо у страшном свијету, вјерујем да смо једним дијелом за то сами криви. Ништа не стављамо под упитник, све пушимо, не пружамо отпор. Развеселила ме вијест, ако није лаж? Радницима Амазона допиздио је робовски рад, Амазон је ових дана, гле чуда, запослио 100.000 људи, па су запријетили штрајком.

Браво! Да нас је бар више. Наши господари, засад, робота још нема у довољном броју, не могу без нас. Пружимо отпор. Амазонци нека оду у штрајк, а ми Хрвати и Хрватице запријетимо Пленковићу: или ћеш ставити мораториј на годину дана на све кредите или ћемо изаћи из куће и плесати и пјевати дању и ноћу по улицама и трговима, љубити се и грлити и слинити и ширити корону. И ми коња за трку имамо.

Рудан.инфо

Поделите:

2 Коментари

 1. Da,hajde da igramo i pevamo pa kad se izljubimo i upljujemo onda lepo na saranu komšiji koji se zarazio pre pet dana na istoj takvoj party, žurci..
  Mnogo pametan predlog,nema šta?
  U jednom danu i veridba i svadba i opelo o jednom trošku.
  Time će da nateramo bankare da nam oproste kamatu na kredit.
  Pazi da se ne useru u gaće Rudana od naše odlučnosti i preduzimljivosti?

 2. Госпођа Рудан је, не заборавим писац који се бави актуелним темама. И као писац, она користи уметничко право на метафорику, па и њено “грљење” и “љубљење” има вишее значење од обичног. Уз то, као писац од имагинације, Рудан(ова) има право да нас упозори не нека кретања после киороне, а она нису искључена.
  Дакле, не бих био тако “оштар” према тексту Рудан(ове). А човек с презименом Nemanjić, kako pre koji dan napisa ovde jedan komentator, oboleo je od “antićiriličkog vuirusa”, па је, вероватно, зато доста ригидан према првенствено уметничко-имагинативном тексту ове списатељице која симпатично нема “длаке на језику”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here