Ведрана Рудан: Смрт се приближава галопом, хоћу да умрем без бола

Поделите:

Контроверзна хрватска књижевница Ведрана Рудан (68), сусрела се са великим здравственим проблемима, а пре одласка у болницу открила је о чему размишља ових дана.
Операција срца је неминовна, а Ведрана каже да није уплашена због онога што ће уследити.

– Како се смрти приближавам галопом, желим да ми се омогући право на смрт. Да умрем, ако би то икако било могуће, без бола. Побринула сам се да од једне докторке набавим таблету која ће ме убити. Тај проблем сам, дефинитивно, решила. Сви око мене – и мој муж, и моја деца, рекли су да ме они убити неће, што им јако замерам – навела је књижевница у интервју за магазин “Хелло”.

Ведрана је открила да није могла да бира каква ће се родити, а кад би имала прилику да доживи нови живот, била би знатно опуштенија и оптимистичнија.

– Доктор ми је рекао да избегавам стрес, да морам да се опустим. Добар део мог живота је иза мене, да се још једном родим, ствари бих доживљавала опуштеније. Али то је нешто што не можете да бирате, или јеси опуштен, весео и оптимиста, или ниси. Нисам весела особа, за мене је чаша увек полупразна – рекла је Рудан.

– Као што сам настојала да контролишем свој живот, тако желим да контролишем и своју смрт. То ретко коме успева – закључила је књижевница, која је недавно била гост Сајма књига у Београду.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here