Велика Британија креће у борбу против огласа који приказују породичне вредности!

Поделите:

Британска агенција за надзор оглашавања најавила је „обрачун с родним стереотипима“ кроз мјере усмјерене према оглашивачима у тој земљи.

„Прикази који промичу застарјеле стереотипне погледе на родне улоге у друштву, могу имати негативан утјецај на развој друштва и људи. Иако је оглашавање само један од фактора који доприносе неједнакости међу споловима, строжи оглашивачки стандарди одиграти ће важну улогу у борби против неједнакости.“

Ова одлука донесена је на темељу извјешћа под називом „Прикази, перцепције и штетност“, које наводи да родни стереотипи „могу бити штетни за људе“.

„Наше истраживање показује да одређене врсте родних стереотипа у огласима могу наштетити дјеци и одраслима. Такви прикази могу ограничавати начин на који људи гледају себе, како их други гледају, и ограничити њихове животне одлуке. Строжи стандарди у тим подручјима упозорити ће на штетност и осигурати да модерно друштво буде боље презентирано.“

Извор: Трибун.хр

Поделите:

1 коментар

  1. Nije mene briga sto su oni sebe poodavno iz ljudskoga roda unapredili u skotove,njihova stvar,.Problem sto ce to uvazeni savetnik gospodara Vucica,Toni traziti od njega,da ako hoce da se potvrdi da je njihov protestanko modernisticki nastrojeni sledbenik,i ako zeli dobro narodu kojemu vlada zna sta mu valja ciniti,nema cekanja.Kada nije prvi se setio da uvede ovakvu naprednjacku zabranu,onda je red bar drugi da bude ,kao i u mnogome cemu sto uspeva da pre drugih imucnijih drzava uspostavlja u drzavi Srbiji.Tako ce biti i sutra kada u svetu pocne cipovanje ljudi,napredna Srbija mora biti u prvih deset drzava koje ce to uvesti kao obavezu.Nema da omane zivi bili pa videli.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here