Велика Британија упозорила своје грађане на опасност скупа у Мостару 8. Јуна

Поделите:

Министар сигурности БиХ Драган Мектић казао је да се упозорење британских власти које је издато почетком свибња 2017. године не односи на упозорење о могућем терористичком нападу нити је то позив грађанима те земље да не путују у БиХ, пише Патриа.

Подсјећамо, Велика Британија упозорила је грађане, који планирају да посјете БиХ, на могућност терористичког напада, а наводи се да напади могу бити насумични, као и да се може догодити да мета буде неко мјесто које посјећују странци.

“Велика Британија опасност од тероризма квалифицирала је у неколико рангова па, између осталих, лошију процјену од БиХ имају САД, Њемачка, Француска и Белгија са ступњем врло вјеројатних терористичких напада”, појаснио је Мектић додавши да иста процјена важи и за Аустрију и Италију.

Иначе, на страници https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/bosnia-and-herzegovina данас је допуњена информација када је ријеч о БиХ. Упозорено је на скуп који ће се одржати у Мостару 8. липња односно концерт подршке хашким узницима као и на просвједе који су најављени.

На истој страници налазе се иста упозорења за Србију у рубрици тероризам.

Поскок.инфо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here