ВЕЛИКИ УСПЕХ СРПСКИХ УЧЕНИКА: Млади математичари освојили пет медаља и похвалу на Међународној математичкој олимпијади

Поделите:

Формални домаћин такмичења је Русија, односно Санкт Петербург, али се само такмичење ове године одвијално онлајн, од 19. септембра до 28. септембра

БЕОГРАД – Екипа Србије београдске Математичке гимназије освојила је једну златну, две сребрне и две бронзане медаље, као и једну похвалу на 61. Међународној математичкој олимпијади, саопштило је Друштво математичара Србије.

Златну медаљу освојио Добрица Јовановић, Јован Торомановић и Вукашин Михајловић освојили су сребрну медаљу, Милош Милићев и Урош Цоловић освојили су бронзу, а Јован Аризановић похвалу.

Границе за медаље биле су 31 освојен поен за злато, 24 за сребро и 15 за бронзу.

У екипном пласману екипа Србије је заузела 25. место, у ;конкуренцији 105 земаља.

Руководство екипе чинили су Марко Радовановић, Бојан Башић, Душан Ђукић и Никола Петровић.

Формални домаћин такмичења је Русија, односно Санкт Петербург, али се само такмичење ове године одвијално онлајн, од 19. септембра до 28. септембра.

У Србији, локална организација је поверена Друштву математичара Србије, а такмичење је одржано у просторијама Матеметичког факултета у Београду.

„Друштво математичара захваљује Математичком факултету у Београду који је у протеклих 25 дана био добар домаћин четири медјународне олимпијаде из математике и информатике“, наводи се у саопштењу.

kurir.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here