Верницима није дозвољено да уђу на Косово

dav
Поделите:

Групи верника и хуманитараца који су аутобусом из Београда кренули за Високе Дечане, како би сутра присуствовали обележавању ктиторске славе овог манастира, није дозвољено да уђу на Косово, ни након шест сати задржавања на Јарињу, преноси КоШев.

Верницима је Косовска полиција рекла да им не дозвољава прелазак под објашњењем да није безбедно да путују без пратње, пренео је РТСи наводи да су од поднева на прелазу, а обезбеђење им је обећано нешто после три часа после поноћи како би стигли на бденије у манастир.

Неким путницима је током чекања позлило па су морале да реагују лекарске екипе из оближњих места, јавља РТВ Ким.

Бранко Антић из хуманитарне организације „Српска солидарност храном” каже да на Јарињу већ више од два сата чекају једног тренутка обећану полицијску пратњу.

“Полицијску пратњу не добијамо. Пре сат времена је једној жени позлило, дошла је хитна помоћ из Лепосавића, одвезли су је у Дом здравља, тамо су је опсервирали и послали хитно за Косовску Митровицу. Ми чекамо и даље, не знамо шта ће бити. Ми смо за то да наставимо пут, али не можемо, немамо документа, морамо сачекати разрешење. Имамо сазнања да ће га бити, али прошло је већ више од два сата од када су нам то рекли,” навео је Антић за РТВ Ким.

Он је рекао и да је њихов долазак на Косово раније најавила Канцеларија за КиМ.

Чланови ове организације заједно са верницима треба да присуствују ктиторској слави Стефана Дечанског – у манастиру Високи Дечани и уруче помоћ деци у Косовском Поморављу, преноси КоШев.

ФоНет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here