Vernicima nije dozvoljeno da uđu na Kosovo

dav
Podelite:

Grupi vernika i humanitaraca koji su autobusom iz Beograda krenuli za Visoke Dečane, kako bi sutra prisustvovali obeležavanju ktitorske slave ovog manastira, nije dozvoljeno da uđu na Kosovo, ni nakon šest sati zadržavanja na Jarinju, prenosi KoŠev.

Vernicima je Kosovska policija rekla da im ne dozvoljava prelazak pod objašnjenjem da nije bezbedno da putuju bez pratnje, preneo je RTSi navodi da su od podneva na prelazu, a obezbeđenje im je obećano nešto posle tri časa posle ponoći kako bi stigli na bdenije u manastir.

Nekim putnicima je tokom čekanja pozlilo pa su morale da reaguju lekarske ekipe iz obližnjih mesta, javlja RTV Kim.

Branko Antić iz humanitarne organizacije „Srpska solidarnost hranom” kaže da na Jarinju već više od dva sata čekaju jednog trenutka obećanu policijsku pratnju.

“Policijsku pratnju ne dobijamo. Pre sat vremena je jednoj ženi pozlilo, došla je hitna pomoć iz Leposavića, odvezli su je u Dom zdravlja, tamo su je opservirali i poslali hitno za Kosovsku Mitrovicu. Mi čekamo i dalje, ne znamo šta će biti. Mi smo za to da nastavimo put, ali ne možemo, nemamo dokumenta, moramo sačekati razrešenje. Imamo saznanja da će ga biti, ali prošlo je već više od dva sata od kada su nam to rekli,” naveo je Antić za RTV Kim.

On je rekao i da je njihov dolazak na Kosovo ranije najavila Kancelarija za KiM.

Članovi ove organizacije zajedno sa vernicima treba da prisustvuju ktitorskoj slavi Stefana Dečanskog – u manastiru Visoki Dečani i uruče pomoć deci u Kosovskom Pomoravlju, prenosi KoŠev.

FoNet

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here