Весељи поново провоцира: НИШ БИО ВЕЋИНОМ НАСЕЉЕН АЛБАНЦИМА

Поделите:

 Председник косовског парламента, Кадри Весељи, поново је данас помињао Ниш, рекавши да је тај, иначе, стари српски град некада био настањен многобројним Албанцима за које тврди да су их Срби протерали, па су се у највећем броју населили у Приштини, преноси Танјуг.

Понављајући провокације помињањем Града Ниша, Весељи је рекао да када год то чини Срби му замерају.

„Међутим, Ниш је био настањен од многих Албанаца који су касније протерани. Наши стари Приштинци су дошли из Нишке зоне, посебно из околине Куршумлије”, рекао је Весељи, пренео је пришински портал Индексонлајн.

Он је то рекао током обиласка локације на којој ће, како се планира, бити изграђен Меморијални центар наводно протераних Албанаца од српских снага током последних сукоба.

Весељи је још једном потврдио посвећеност приштинских институција доношењу тих, како је навео, праведних одлука, о осуди наводног геноцида и формирању трибунала за злочине које су починили Срби.

Уверен је да ће формирање трибунала подржати и међународни фактори, али да би се, како је рекао, та подршка догодила на одлукама теба радити професионално.

„Српска држава мора да плати за злочине, злочинце нећемо оставити мирно да спавају, тако да за њих нема толеранције”, навео је Весељи.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here