ВЕСЕЉИ СЕ У ХАГУ ИЗЈАСНИО О ОПТУЖНИЦИ: Терориста негира кривицу, прекинут пренос суђења (ВИДЕО)

Поделите:
БИВШИ шеф обавештајне службе терористичке ОВК Кадри Весељи данас ће одговарати пред судијама за претходни поступак Специјализованих већа Косова у Хагу ради упознавања са оптужницом и изјашњавања о кривици.

Весељи је ухапшен у четвртак, 5. новембра, након чега је заједно са Тачијем и Сељимијем из Приштине пребачен у Хаг и смештен у притвор.

Након што су адвокати прочитала све тачке оптужнице по којој се терети Весељи.

Адвокат Весељија бранио и Харадинаја

Весељија брани британски адвокат Бен Емерсон, који је такође бранио и Рамуша Харадинаја, као и Арсенија Јацењука, бившег премијера Украјине, и Карлоса Пуџдемона, бившег председника тзв. Каталоније. Такође је био и судија у жалбеном већу, током поступка против Војислава Шешеља у другостепеној пресуди, када је осуђен на 10 година.

После ослобађајуће пресуде Харадинаја, напао је Карлу дел Понте сто је уопште подизала оптужницу против њега

– Злочини су извршени у широкој кампањи насиља, а њихова мета су били особе које су наводно сарађивали са државним институцијама СРЈ, или особе које нису подржавале методе ОВК, као и цивили српске и ромске националности. Та лица нису била активни учесници ратних сукоба – рекли су адвокати оптужбе, и навели да је Весељи знао да ће злочини бити извршени.

Кадри Весељи је на почетку суђења потврдио свој идентитет након питања судије, и потврдио да је спреман да прати процес и да одговара на оптужницу. У судници су присутни и Весељијеви браниоци, као и главни Специјализовани тужилац Џек Смит са помоћницима пишу Новости.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here