Ви сте поштени радник који указује на БЕЗАKОЊЕ? Од министра ВАЊЕ УДОВИЧИЋА добићете не похвалу, већ ОТKАЗ

Поделите:

Душко Петровић, саветник за школски, универзитетски и рекреативни спорт у Министарству омладине и спорта, добио је отказ јер је пријавио ненаменско трошење новца из буџета, што се министру Вањи Удовичићу није свидело.

“Блиц” је у мају писао о Петровићевом случају када је против њега покренут дисциплински поступак за смену само због тога што је указивао на незаконито поступање у Министарству. Он је тада за наш лист изјавио да је све иницирано фалсификованим потписом.

– Kао саветник сам задужен да пратим стање, приређујем анализе, дајем предлоге. Мој задатак је да укажем на неправилности и одређене нерегуларне ситуације које треба решити. Послао сам допис надлежним руководиоцима о бројним финансијским неправилностима и ненаменском трошењу буџета гранских савеза за које сам надлежан. Уместо да одреагују или да ми одговоре, они покрећу иницијативу за покретање дисциплинског поступка против мене – рекао нам је тада Петровић.

После више месеци борбе, Удовичић је дао налог комисији да Петровићу уручи отказ, што је овај за наш лист и потврдио.

– Kако је одмицао дисциплински поступак, било је јасно да ћу изгубити посао на којем сам радио 10 година и то само зато што радим поштено. Нико не жели да види колико се челни људи, истрајни у кршењу Закона, богате на рачун грађана додељујући себи поред редовних плата и додатне плате кроз посебне уговоре, како намештају и деле отказе чим их неко разоткрије. Из тужилаштва су чак нестајала документа из предметне документације – каже Петровић за “Блиц”.

Почетком недеље “Блиц” је послао питања на адресу Министарства спорта: да ли је тачно да је Душко Петровић добио отказ, шта је утврдила дисциплинска комисија која му је дала отказ и да ли су саслушани сви сведоци и да ли је Министарство проверило све на шта је указивао и утврдило да нема противзаконитих радњи? Одговоре до данас нисмо добили.

Душко Петровић својевремено је израдио анализу спорних трошења и приредио захтев за враћање финансијских средстава у републички буџет. Те захтеве руководиоци никада нису потписали. Уместо тога, против њега покренут је дисциплински поступак. Kако се дисциплинска комисија може оформити само ако постоји иницијатива претпостављених, морао је да се нађе “добровољац” који ће потписати иницијативу. Пошто је неколико њих одбило, то је на крају учинио Урош Зековић, помоћник министра Вање Удовичића, који је убрзо после тога из Министарства и прешао у ФСС. Петровићу је то било сумњиво, будући да га је Зековић уверавао да то неће учинити, па је поменути потпис однео графологу.

“Блиц” је добио налаз вештака Јожефа Береца у ком пише да “потпис на име Уроша Зековића који се налази у рубрици помоћник министра од 16. 1. 2017. године, а против државног службеника Душка Петровића, није аутентичан потпис Уроша Зековића, помоћника министра”.

Зековић је касније изјавио да је он потписао иницијативу и надлежнима је то било довољно, без још једне провере аутентичности потписа.

Фалсификовање потписа – пракса у министарству

За разлику од Петровићевог отказа који је за министра Удовичића био приоритет, Министарство није учинило ништа да реши случај из маја ове године о којем је “Блиц” такође писао, а који се тиче фалсификовања потписа службеника Александра Ленца у случају набавке мобилних телефона. Ни осам месеци касније не зна се ко је одговоран за кривотворење потписа, што представља кривично дело за које је запрећена казна од три до пет година затвора.

– Питајте за све кабинет министра Вање Удовичића, верујем да они већ имају одговор на све то. Исто тако верујем у рад тужилаштва и полиције да ће урадити свој посао – поручио нам је Ленц кратко у телефонском разговору.

 

 

Блиц

Поделите:

2 Коментари

    • Pa ja punih sedam godina svim sudskim, tyzilackim, politickim, cak i crkvenim instancama s neoborivim dokazima zborim o najkriminalnijim sudackotuzilackim radnjama , zlocinima , bukvalno o duhovnim ubicama, poimenicno, bez dlake na jeziku, pisanim putem na sve pobrojane instance; o uzasima koje rade gradjanima ove, njihovim najbednijim idiotizmima unistene, zemlje…, pa …, sa njihove strane: hahaha…skupina zadnjih ulicara, krcmosmrdologa, ni septickoj jami nepriljeznih skotova nad skotovima, pa…hahaha…, a sad ce neki ministar od takvih drzati do Boga… Kako ono rece Nikola Pasic u Nisu Vojsci i Narodu…, a tada bi u Njih Boga! Ovi su s a t a n e, a ne da se u njih satana uselio… I sada ce neki vanja…, ma, je..ga se…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here