(ВИДЕО)Бакић: #1од5милиона је близак Савезу за Србију и њихов ултиматум је бесмислен

Поделите:

 

 

Социолог Јово Бакић изјавио је у Новом дану да кад етикетирате људе зато што другачије мисле показујете да се не разликујете претерано од власти.

Бакић је оценио као бесмислен ултиматум који је “Један од пет милиона” дао пре него што је саопштио да ће изаћи на изборе, али да их разуме јер су “били у блиским везама са Савезом за Србију, неки су остали у добрим односима, а неки су бесни и желе нешто другачије да раде”.

“Ја не бих те младе људе нападао, свако има право да изађе или не изађе на изборе. Читава та фама која се створила у јавности да онај ко излази на изборе мора бити Вучићев човек, то су такве глупости, бесмислице. То показује у каквом смо ми блату као друштво где се не може разумети да неко може имати другачије мишљење од преовлађујућег”, рекао је Бакић.

Додаје да постоји преовлађујуће мишљење у, како је рекао, “напредњачкој Србији”, али и преовлађујуће мишљење у другом делу друштва.

“Заправо то су два једноумна става, имамо два једноумља. Ни једно ни друго не покушава да сагледава ствари из више углова. То показује да смо ми као друштво пропали. Kад етикетирате људе зато што другачије мисле показујете да се не разликујете претерано од власти”, сматра Бакић.
На конгресу промена имена СДУ

Kако објашњава Бакић, појединци из разних покрета су ушли у Социјалдемократску унију (СДУ), наводећи да он нема ниједну функцију у тој странци већ је само члан вождовачког одбора.

Према његовим речима, на конгресу 16. фебруара биће речи о промени статута странке, а 8. марта би вероватно требало да буде мењано име партије, као и председништво јер странка неће имати једног председника.

Подсећа да је Главни одбор донео одлуку да се не излази на изборе.

“Моје мишљење је другачије. Мислим да смо, и поред новчане оскудице, били у ситуацији да се представимо на изборима зато што у другим условима немате никакве могућности за представљање”, рекао је Бакић.

N1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here