(ВИДЕО)Како је Ђилас хапсио Ранковића!

Поделите:

Мирослав Ранковић из Раље, кога је бивши градоначелник Београда Драган Ђилас, приликом обиласка неколико асфалтираних улица у овом приградском насељу, напао 18. октобра 2011. године, а тадашњи председник Градског одбора ДС Александар Шапић машући некаквом легитимацијом привео у полицију.

„Не желим да причам о томе. Тада сам поднео пријаву против Ђиласа и Шапића, али је судија одбацила оптужбе а да нико није био ни саслушан „- каже нам Ранковић. Он додаје да му је тада постало јасно да нема вајде од било каквог даљег истеривања правде.

Где је правда?

„Добро сам размислио и не желим да ми се нешто деси. Тада, док сам још био бесан, био сам спреман и да се судим и да причам, али сада, када сам добро размислио, не желим, јер се плашим да би нешто могло да ми се деси“, објашњава Ранковић.

Иначе, Ранковић је поменутог дана питао Ђиласа због чега је ЈП „Водовод и канализација“ куповало резервне делове за машине по знатно вишим ценама него што могу да се нађу на тржишту. Ђиласа је ово питање изнервирало, па је Ранковића ухватио за рукав јакне и почео је да га вуче уз погрдне речи. Након тога је рекао Александру Шапићу, који је био с њим у обиласку асфалтираних уличица, да га „уклони“.

Мирослав Ранковић је цео догађај описао у интервјуу за једну локалну телевизију.

Добар дан, господине Ранковићу, замолила бих вас да кажете шта се то јуче десило у Сопоту, у месту где живите?

То се догодило у општини Сопот, иначе, место је Раља. Пустили су аутобус, линију 408. Ђилас је дошао у посету и ту се скупило стотинак мештана и стотинак његових присталица, које су дошле из странке. Постављали смо питања Ђиласу и ја сам поставио једно незгодно питање, на које је он бурно реаговао. Био сам изненађен и у шоку.

Повукао сам се назад, он ме је вукао за јакну и наредио је Шапићу, који је стајао поред њега, да ме приведе. Одбио сам да се предам Шапићу. Шта он има мене да приводи и да ми узима податке? Он је онда извадио неку легитимацију. Њом је махао. У том тренутку ми је пришао полицајац, претпостављам са општине Сопот, који ме је ухватио под другу руку и они су ме повели. Рекао сам грађанима: Погледајте, сад ме хапсе.

Како сте се осећали кад је Ђилас реаговао тако?

– Па како бисте се ви осећали кад вас градоначелник ухвати за јакну и повуче? Устукнуо сам корак назад. Уплашио сам се.

Незгодно питање

Шта сте питали Ђиласа?

Градоначелнику сам поставио питање у вези с јавном набавком и тендером који је расписан за „Водовод и канализацију“. Како објашњава чињеницу да су набављени вишеструко скупљи делови за машине него што је било у другој понуди. Он је на то одговорио: „Које машине?“ Ја сам му рекао да нисам толико упућен у називе машина, али машине за ЈКП „Водовод и канализацију“. Он ме на то питао: „Где сте ви то прочитали?“ Рекао сам – у Куриру. Онда је он рекао: „Лажеш, то није писало у Куриру!“ Направио је два корака, рекао ми је „ђубре једно“ и наредио је Шапићу да ме приведе.

Градоначелник му је наредио да вас приведе. Ко је Шапић, да ли знате ко је тај човек?

Нисам знао. Јуче сам чуо да је то Шапић.

Је ли то полицајац?

Не знам. Човек који је стајао поред градоначелника Ђиласа, то можете да видите на снимку свих телевизија. Он је стајао поред њега док је давао изјаву за новинаре ту, на раљском перону, иза неке слепе уличице коју је асфалтирао, иза њих су грађевинске машине које тутње.

Уколико вас је он привео, он би требало да има некакву легитимацију да може да приводи људе. Ви сте цивил, је л’ тако, и обичан грађанин?

Да. Изненадио сам се касније кад сам чуо да он уопште није полицајац, него да је неки сарадник господина градоначелника.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here