(VIDEO)Muftija Zukorlić vs Miroljub Petrović: Vi Srbi izdajete se za krstaše, lomite pogače a Brnabićka vam premijerka!

Podelite:

 Ne treba generalizovati, nisu svi Albanci teroristi, poručio je Miroljub Petrović, direktor Instituta za prirodnu medicinu, gostujući u emisiji “Posle ručka”.

Petrović ima dijametralno suprotan stav po pitanju danka u krvi. Dok je Zukorlić stava da dankom u krvi nisu nasilno uzimana srpska deca, Petrović ističe da je danak u krvi postojao tamo gde su se Srbi bunili protiv turske vlasti.

– Tamo gde su se Srbi bunili protiv Turaka, tamo je bio danak u krvi, gde se nisu bunili, Turci nisu uzimali decu. Zašto Jevrejima nisu uzimali decu? Zato što se nisu bunili protiv Turaka.- istakao je Petrović.

Petrović je upozorio da ne treba generalizovati, jer nisu svi muslimani teroristi. Dok je s druge strane izričito istakao da nema ništa protiv vojne obuke dece, jer deca moraju da znaju kako da se odbrane.

– To što je rađeno na Kosovu, to nisu radili muslimani. Isti oni koji su finansirali Antu Pavelića, finansirali su i Ramuša Haradinaja. Pojavi se teroristi na Kosovu, mi onda kažemo da su svi Albanci teroristi, ne treba da generalizujemo –

Kada je reč o ratovima devedesetih godina, Petrović dodaje da se u tim ratovima “pravi muslimani” nisu borili, već da su shvatili pravo stanje stvari i otišli.

Muamer Zukorlić, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i bošnjački političar, gostujući u emisiji “Posle ručka” je izjavio da je danak u krvi isto kao i težnja za američkim stipendijama.

Zukorlić je naglasio da ne postoji istorijski primer nasilne islamizacije, čak je postojao primer, za vreme vladavine Osmanskog carstva, da su roditelji svojom voljom decu davali u janjičare.

– Ne postoji istorijski primer nasilne islamizacije, čak je u nekim trenucima osmanska imperija bila nezadovoljna jer je mnogo ljudi prelazilo u islam i nije imao ko da plaća harač. Danak u krvi je isto kao što sada hrlite za američke stipendije – istakao je Zukorlić, dodavši da ipak treba praviti razliku jer postoje izuzeci kao što su dahije.

Kada je reč o rušenju manastira na Kosovu i Metohiji, dodao je da je rušenje bilo samo tamo gde je manastir služio kao vojna baza.

– Rušenje manastira se dešavalo samo u slučajevima rata, zato što je korišćen kao vojna baza za pobunu. –

Na pitanje da li Kosovo smatra delom Republike Srbije, Zukorlić je rekao da:

– Ja u srpsko-albanske problem neću da se mešam – ukratko je odgovorio Zukorlić.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here