(ВИДЕО)Муфтија Зукорлић vs Мирољуб Петровић: Ви Срби издајете се за крсташе, ломите погаче а Брнабићка вам премијерка!

Поделите:

 Не треба генерализовати, нису сви Албанци терористи, поручио је Мирољуб Петровић, директор Института за природну медицину, гостујући у емисији “После ручка”.

Петровић има дијаметрално супротан став по питању данка у крви. Док је Зукорлић става да данком у крви нису насилно узимана српска деца, Петровић истиче да је данак у крви постојао тамо где су се Срби бунили против турске власти.

– Тамо где су се Срби бунили против Турака, тамо је био данак у крви, где се нису бунили, Турци нису узимали децу. Зашто Јеврејима нису узимали децу? Зато што се нису бунили против Турака.- истакао је Петровић.

Петровић је упозорио да не треба генерализовати, јер нису сви муслимани терористи. Док је с друге стране изричито истакао да нема ништа против војне обуке деце, јер деца морају да знају како да се одбране.

– То што је рађено на Kосову, то нису радили муслимани. Исти они који су финансирали Анту Павелића, финансирали су и Рамуша Харадинаја. Појави се терористи на Kосову, ми онда кажемо да су сви Албанци терористи, не треба да генерализујемо –

Kада је реч о ратовима деведесетих година, Петровић додаје да се у тим ратовима “прави муслимани” нису борили, већ да су схватили право стање ствари и отишли.

Муамер Зукорлић, председник и главни муфтија Мешихата Исламске заједнице у Србији и бошњачки политичар, гостујући у емисији “После ручка” је изјавио да је данак у крви исто као и тежња за америчким стипендијама.

Зукорлић је нагласио да не постоји историјски пример насилне исламизације, чак је постојао пример, за време владавине Османског царства, да су родитељи својом вољом децу давали у јањичаре.

– Не постоји историјски пример насилне исламизације, чак је у неким тренуцима османска империја била незадовољна јер је много људи прелазило у ислам и није имао ко да плаћа харач. Данак у крви је исто као што сада хрлите за америчке стипендије – истакао је Зукорлић, додавши да ипак треба правити разлику јер постоје изузеци као што су дахије.

Kада је реч о рушењу манастира на Kосову и Метохији, додао је да је рушење било само тамо где је манастир служио као војна база.

– Рушење манастира се дешавало само у случајевима рата, зато што је коришћен као војна база за побуну. –

На питање да ли Kосово сматра делом Републике Србије, Зукорлић је рекао да:

– Ја у српско-албанске проблем нећу да се мешам – укратко је одговорио Зукорлић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here