ВИДОВДАН УВРЕДЉИВ ЗА АЛБАНЦЕ: Уједињени против захтева да 28. јун буде празник на КиМ

Поделите:

Приштинска Коха пише данас да је Српска листа затражила да се 28. јун уврсти у Закон о празницима, али се томе најпре успротивио посланик Миљаим Зека, који тај захтев сматра увредом за Албанце

Албански посланици, чланови надлежног парламентарног одбора који је разматрао Закон о косовским празницима, јединствено су против захтева Српске листе да 28. јуни, српски православни празник Видовдан, буде уврштен у тај акт.

Приштинска Коха пише данас да је Српска листа затражила да се 28. јун уврсти у Закон о празницима, али се томе најпре успротивио посланик Миљаим Зека, који тај захтев сматра увредом за Албанце.

Зека је, како се наводи, рекао да нема ништа против тог српског празника, али сматра да је реч о провокативном и веома увредљивом захтеву за Албанце.

Тим пре, рекао је, што Срби не поштују “државне симболе Косова”, али и могућности да се они тога дане појаве на прослави са сликама Милошевића.

Он је, рагујући на захтев Српске листе, рекао да и опозициони покрет Самопредељење не поштује “државне симболе Косова”.

То му је, међутим, замерио посланик тог покрета Адем Микуловци рекавши да није лепо поредити Српску листу и Самоопредељење.

“Уопште није лепо упоређивати Самоопредељење са Српском листом. Ја за то нећу гласати жив”, рекао је Микуловци.

Увођењу Видовдана као празника супротставио се и посланик Алијансе за будућност Косова, Расим Селманај.

 

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here