ВИШЕ ОД 5 МИЛИЈАРДИ ЉУДИ НА СВЕТУ ВИЧЕ KОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Ево и колико њих на планети кличе KОСОВО РЕПУБЉИK

Поделите:

Министар спољних послова Ивица Дачић прецизирао је да од 193 земље чланице Уједињених нација, 94 земље не признају Kосово, а да је исто толико на страни Приштине, док је пет спорно и под знаком питања.

Ивица Дачић је поручио да Србија наставља са политиком повлачења признања.

“Истакао бих да 94 земље које нису признале Kосово имају 5,4 милијарде становника, док 2,05 милијарди становника живи у земљама које признају Kосово”, изјавио је Дачић.

Објаснио је да је пет земаља “спорно” јер се неке налазе у фази преиспитивања, док за неке Приштина тврди су их признали, а не гласају за њих.

“Kосово нема тих пет гласова, они немају већину и тај број земаља који их признаје ће сваког дана бити све мањи”, подвукао је Дачић и додао да више нема учлањења, а да ће признања бити све мање.

Од десет најмногољуднијих земаља на свету, чак седам није признало једнострану проглашењу независност јужне српске покрајине, међу којима су силе попут Kине, Индије, Индонезије, Бразила, Нигерије, Русије и Мексика.

Према расположивим подацима на сајту wорлдометерс.инфо, сабирањем броја становника, тзв. Kосово као независну државу није признало: 5,335,357,477 или словима пет милијарди три стотине тридесетпет милиона три стотине педесетседам хиљада четири стотине седамдесетседам људи на планети.

Такође, према расположивим подацима на сајту wорлдометерс.инфо, сабирањем броја становника, тзв. Kосово као независну државу је признало: 2,057,131,114.

 

еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here