Влада Холандије: Ношење корона-маски више није обавезно

Поделите:

ХОЛАНДСКА влада је одлучила да људима не намеће никакву „јавну обавезу“ да носе маске, известио је Ројтерс.

Шта је разлог одустајања од глобално раширене обавезе?

Министарка за медицинску заштиту Тамара ван Арк, потврдила је да „гледано из медицинске перспективе нема доказане ефикасности маски“ након испитивања које је спровео Национални институт за здравље Холандије.

Шеф института је чак отишао толико далеко да је рекао да неправилна употреба маски „може повећати ризик од преношења болести“.

Форбс извештава: „Изузев обавезне употребе облога за лице у јавном превозу, Холанђани не морају да носе маске у било којем затвореном објекту, укључујући ресторане, барове, продавнице, супермаркете, биоскопе, музеје, библиотеке, школе, па ни код фризера и у салонима за нокте.”

Неки медији иду и даље подсећајући: „Андреас Вос, члан стручног тима Светске здравствене организације и шеф микробиологије у болници у Нијмегену, рекао је да лично не верује да маске треба да постану обавезне, наводећи да је у многим земљама у којима је владало то правило примењено и неколико других мера, тако да је немогуће конкретно одредити утицај маски. “

Вос је такође рекао да СЗО саветује ношење маски «не због научних доказа, већ због политичког притиска и јавног мнења».

Другим речима, јавно мњење се маскира као научни доказ.

Као што сам већ цитирао: «Било је безброј проблема који су се заверили да би мутили ваш разум и одузели вам здрав разум».

Срећом, Холанђани се држе разума и здравог разума када је реч о маскирању.

Не само да има мало доказа (ако постоје) који подржавају маскирање; постоји најмање седам стандардних насумично контролисаних испитивања која су показала да маске неће зауставити ширење инфекције.

Џон Ц. АМЕНЛИ, Global Research

(Џон Ц. А. Менли деценијама пише новинске текстове на медицинске теме)

 

fakti

Поделите:

1 коментар

  1. Ali Holanđani ne bi bili Holanđani da ne dovedu stvar do apsurda, pa su tako u paketu majskih mera liberizacije ponašanja u sferi uslužnih delatnosti, propisali da javne kuće mogu slobodno da budu ponovo otvorene, da pružaju usluge bez maski (ali sa kondomima, dakako) i da su sve figure veneris dozvoljene.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here