Влада: Синдикати „Поште” одустали од генералног штрајка

Поделите:

Представници репрезентативних синдиката ЈП „Пошта Србије” обавестили су данас председницу Владе Ану Брнабић да је донета одлука о одустајању од генералног штрајка, који је био најављен за 20. новембар, саопштено је из владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

На састанку коју је одржала са в.д директорком „Поште Србије” Миром Петровић и представницима синдиката, председница Владе је захвалила на конструктивном приступу и напорима да се, у отвореном дијалогу, наставе разговори о ситуацији у том предузећу, наводи се у саопштењу.

Влада Србије опредељена је да, у разговору са представницима репрезентативних синдиката, разговара о даљем побољшању материјалног положаја запослених у ЈП „Пошта Србије”, нагласила је председница Владе. Одлука о одустајању од штрајка потврђује посвећеност конструктивном решавању отворених питања и одговорност према грађанима и свим корисницима услуга „Поште Србије”, рекла је Ана Брнабић након састанка.

У складу са договором који је постигнут на претходном састанку, који је пре недељу дана Брнабић одржала са представницима репрезентативних синдиката ЈП „Пошта Србије” и в.д. директорком Миром Петровић, одлуком Владе Србије, запосленима је исплаћена зарада из добити предузећа, као што је то био случај и претходних година.

У разговорима је договорено да ће бити приређена анализа пословања „Поште Србије”, као и да се наставе разговори о свим отвореним питањима, додаје се у саопштењу. (Танјуг)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here