Владе Дивац је током бомбардовања оплео по Американцима усред Америке! Интервју који је бивши кошаркаш дао Ларију Kингу и Си-Ен-Ену

Поделите:

На данашњи дан пре 20 година почело је бомбардовање Србије од стране НАТО алијансе.

Тог 24. марта 1999. године у чувеној емисији Ларија Kинга у ударном термину на Си-Ен-Ену гостовао је Владе Дивац, тадашњи кошаркаш Сакраменто Kингса, а сада генерални менаџер овог клуба.

“Ово је тужна ситуација, страшна ситуација. Све ово што се управо дешава код моје куће… Мислим да је народ у Америци обманут последњих неколико недеља о ситуацији у Југославији. Страшно је то. Покушао сам да разговарам са породицом. Једва могу да успоставим везу. Брат ме је звао пре сат времена и говорио о бомбардовању. Он је сада у Београду. Родитељи су у малом граду јужно од Београда. Сви покушавају да нађу склониште”.

Да ли мислиш да НАТО греши, упитао је Лари Kинг.

“Апсолутно греши. Југославија је суверена земља. НАТО подржава војску ОВK која је почела као терористичка група, ко зна шта све раде и шта се све дешава. Забринут сам за све невине људе са које год стране да долазе, из Југославије, Албаније, Америке, Европе – ко год да је тамо сада”.

Да ли си лојалан председнику Милошевићу?

“Не ради се овде о Милошевићу, није он у питању. Реч је о невином народу који страда због политичара са ове и оне стране. Сви покушавају да постигну циљеве преко леђа невиног народа.”

Хоћеш ли покушати да спасеш неког од чланова породице из земље?

“Само ћу покушати братовљеву малу бебу да спасим, која је сада тамо. Јако је тужно да је она док ми разговарамо у склоништу.”

Да ли си могао да очекујеш да ће се ово догодити?

“Нико ово није очекивао. Kосово је душа и срце Србије шест стотина година уназад. Дата му је и аутономија. Ја нисам политичар и експерт, али верујем да је то довољно фер. Kосово је душа и срце Србије. Ако питате било кога у Србији, свако би умро за њега.”

курир

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here