Vladika Atanasije: Drašković je izdajnik i notorni ludak, izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu!

Podelite:

Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima: ‘Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu’. KiM je svetinja, to znaju svi koji imaju osećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo.

Ali, to ne razumeju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je „brozomora“ zavladala i da je vreme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog sveta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) večeras na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova.

Mitropolit je naglasio da oni koji su napadali potpisnike Apela za odbranu KiM sad treba da se suoče sa Saborom i poglavarom SPC. Prema njegovim rečima, rečenicu patrijarha Irineja da „sve što je na silu oteto može da se vrati, dok poklonjeno ne može nikada“ treba da „shvate i naši punoglavci koji ne znaju šta je narod i istinski čovek, nego sve žrtvuju debelom crevu, prihvatajući evro-američku civilizaciju koja je gora od komunizma“.

– Izdajnik i notorni ludak Vuk Drašoivić izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu. Sramota! Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem. A novi ‘titić’ rešio je da vlada kao ‘brozomora’, ali neće uspeti. Ništa ih ne slušajte. Kompromis je veleizdaja – poručio je umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić), koji je zatražio da Sabor SPC na sledećem saboru kanonizuje dvojucu monaha – Haritona (Lukića) i Stefana (Purića) ubijene 1999. na KiM.

Osim vladika, sveštenika, monaha, profesora i studenata Bogoslovskog fakulteta u publici su sinoć bili i Boško Obradović, Rada Trajković, Đorđe Vukadinović, Mlađan Đorđević, Vladimir Božović… Ovaj okrugli sto bio je završnica celodnevnog simpozijuma pod naslovom „Vera i misao u vrtlogu vremena“, posvećenog bogoslovskom i arhipastirskom radu mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija, koji su koji su poslednjih pola veka obeležili ne samo crkveni nego i javni, pa i politički život na prostoru bivše SFR Jugoslavije. Povod za skup bio je osam decenija njihovog života – mitropolit Amfilohije je 80. rođendan proslavio 7. januara ove godine, a vladika Atanasije dan kasnije.

Danas

Podelite:

42 Komentari

 1. Izdajnik je Vladika. Izdajnik i ruski sluga kao i Lu.e i pajtasi kojima je ideal sto vise Srba poslati u Carstvo Nebesko pre vremena.

  • Hm,hmm…leci se, ima jedna baba kod Valjeva,prodaje caj za lecenje alkoholicara ,i SPO manijaka,saradnika okupatora…kaze sest meseci,i izadjes ko nov,pravi Komunista i patriota…

  • Perice idi u neku banju da ti resetuju operativni sistem. Ali to za budale ne važi pa ti prepiručujem drugo: da se obesiš.

  • Izdajnici su takvi kao ti a ne vladika! Biti ruski sluga je cast jer sluzim kod brata a ne kod neprijatelja.Nacionalni interes srba i ruski interes se podudaraju, a interes zapada je da nas nema.Zato su izdajnici takvi kao Draskovic i ostali koji lizu guzicu zapadu, a heroji su oni koji se bore protiv takoga zapada zajedno sa nasom bracom rusima.

 2. Vladika koji je marta 1991 “zauzdao” studente u Beogradu spasavajuci Komunistickog Maga i rusku sapu u Srbiji koja je povela Srbe na put u iseljenje, smanjenje teritorija, zig razbojnickog i mrziteljskog naroda. Kakav strmoglav. Idi Vladiko sa tvojim Amfilohijem pa se prvo presaberite kad kazete da je anglo-americka filozofija gora od komunizma,..dakle gora od ideologije koja je tolike popove i Vladike ubila 1941-1945 a i posle od 1945-1985 i tolike zatvorila…podaci postoje…..Komunisti su vas ubijali 3-4x vise nego Ustase, Nemci i Ljoticevci zajedno. Kakva sramota optuzivati Vuka…

 3. Komunisticki saucesnici u Crkvenim odorama, komunisticki ljubitelji………Srbo-mrzitelji najveci…..teracete vase komunisticke fore do zadnjeg Srbina. Jadno ono Valjevo Misicevo koje te je stvorilo….sramota. Dokoni pop i jarice krsti.

 4. Sve ama bas sve, od prove do poslednje reci sto je Draskovic napisao u listu Danas je 100% istina. Provalio vas je, razvalio, i dokazao spregu Vladika SPC sa komunistickim pokretom i ruskom strujom koja samo dovodi do smrti i ponizenja srpskog naroda. Sramota. Tuga.

 5. Vrlo je neispravno, pogresno, sramotno vredjati Vladike, koji su sada na Saboru sprecili predaju Kosova. Oni postupaju, cuvajuci Vjeru i Srpstvo, kao ssto su njihovi predci to radili 5-6 stsotina godina. G. Draskovic nije dostojan Ravnogorskog pokreta. General Mihajlovic je veliki patriota i demokrata, koji jeuvazavao svaki Srpski zivot. Vuckovic, komadant Prvog Ravnogorskog Korpusa, je pisao da je GEneral zarobljene partizane oslabadjao, protiv njegovih komandanata,govoreci da Srbe ubijaju i bojao se za opstanak svog Naroda. Putin je bolji ppppravoslavac od mnogih nas.
  Za vreme posta u predsednikovoj kuhinji se kuva posna hrana. Za ovih 18 godina je toliko crkava obnovljeno i izgradjeno blizu broja pre revolucije.

  • Hm,hmm..Ravnogorci su zabranili Vuku Draskovicu dolazak,pa je kupio jedan plac u blizini,” da ima pravo da dolazi”..fukara

 6. Vladike Srpske Pravoslavne Crkve su u pravu . Nisu oni Papini rukoljubi ko maniti Vuk Drašković čiju stranku finansira narko mafija iz Šapca , niti njegov mentor ekumenista i papista u vladika šabački Lavrentije alias Živko Trifunović , čiji je ujaj pop Vlada Zečević Crnogorac i komunjara još 1945 . godine , kao tadašnji ministar policije u Brozovo vreme , potpisao dokument kojim se trajno zabranjuje povratak za 250 000 srpskih porodica povratak na Kosovo i Metohiju . A još manitija Draškovićeva žena Crnogorka Dana takođe Papin verno obožavalac , zajedno sa Vukom treba da se proteraju iz Srbije kao strani državljani , koji rade protiv interesa Srbije , nazivajući Srbe genocidnima , a veličajući šiptariju , stvarajući zajedno sa Milom Duvankesom Veliku Albaniju . Zato komentatori oladite malo , vidi se da niste Pravoslavci .

  • Hm,hmm….privremena zabrana povratka ! za neke kasnije trajna,koji si isterali autohtone Siptare,i zaposeli njihova imanja imkuce…nasilje ” Karadjordjevica”.. je,zapatilo veliku mrznju.

   • Dokumentuj to što pricaš!
    Ko je kome otimao kuće – Šiptari Srbima
    uz pomoć Turaka, ili obrnuto?
    Koji su to autohtoni Šiptari ?
    Je li njihova ”autohtonost” starija od srbske?

    Dragan Slavnić

    • Hm,hmm..rec je,o zabrani povratka, a ne turcima,znam da mi srbi,polazemo pravo i na Jamerku,Aleksandar ih je ” zatekao tamo”, a, procitaj sluzbeni list o privremenoj zabrani povratka…

     • Ovde se govori o KiM, a ne Americi i Alksandru
      Vrelikom!
      Koji ti je to ”sluzbeni list o privremenoj zabrani
      povratka”…
      Nisu Srbi sa KiM sarađivali sa neprijateljem,
      pa da im se zabrani povrakat!
      Objasni to malo bliže – istorijski, pravno…
      Turci su otimali od Srba pa davali islamizo-
      v anim Arbanasima, je li tako ili nije, po
      Istoriji?
      Jedino ako si Ti učio Istoriju 6. razreda za
      osnovce /tema obrađena na Vidovdanu/:
      ”UDŽBENIK ZA 6. RAZRED: Deca uče da su Srbi
      oteli Kosovo od Albanaca?!
      14. maja 2018.
      Udžbenik odobrilo ministarstvo, a štampao ga je
      državni Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

      Frapantni detalji navodne srpske srednjovekovne
      istorije, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna
      sredstva, delo su autora Radeta Mihaljčića,
      profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u
      Beogradu u penziji i redovnog člana Akademije
      nauka i umetnosti Republike Srpske.”

      Pored navedenih skandaloznih tvrdnji, Mihaljčić
      ističe da su doseljeni Sloveni, među kojima i
      Srbi, primili od Albanaca običaje i kulturu,
      kao da im je, svojevremeno Stefan Nemanja preoteo
      krajeve severne Albanije.”

      Nije, valjda, Lune, da si se pridružio ” ELITI”:
      Vuku Draškoviću, Čedi Jovanoviću, Nataši Kandić
      i ostalim SRBOmrscima, koji su na platnom spisku
      ”Milosrdnog Anđela”?

      Dragan Slavnić

     • hm,hmm..cinjenica je,da je Aleksandar isterivao Albance,i vrsio kolonijalizaciju,a, kucaj ” zabrana povratka srba na kosovo sluzbeni list”..to je dekret,zakon…privremena zabrana…

 7. Kosovo ne može biti nezavisno ako je okupirano od NATO-a i ima status
  protektorata?!
  Ako bi i kada NATO napustio KiM /Kosovo/, evakuisao bazu Bondstil, tek
  onda se može reći da je “realno“ nezavisno, a dotle, dotle je samo NATO
  prćija, i ništa više!
  De jure , ono je, po Ustavu Republike Srbije, deo državne teritorije,
  neotuđivo po svim važećim međunarodnim normama.
  Ni za turski deo Kipra ne može se reći da je “realno“ nezavisan, do
  god su na njemu okupacione snage Turaka.
  Ni po Rezoluciji 1244. UN, ni po Kumanovskom sporazumu – takva
  realnost nije pravno moguća.
  Tek ako se i kada opozovu ova dva dokumenta, NATO napusti Kosovo,
  izvrši promena Ustava Republike Srbije – brisanjem KiM iz sastava
  Srbije, Skupština Srbije 2/3 većinom ili na referendumu građani
  Srbije izjasne za izdvajanje KiM iz sastava Srbije, tek onda se može
  govoriti o relnim predpostavkama za priznavanje
  relanosti – da je Kosovo “nezavisno“.
  A i tada: ostaje mogućnost da ono ne bude “nezavisno“, pošto je prisustvo
  “više sile“/vis major/ nepredvidivo, ni po mestu, a ni po vremenu
  ispoljavalja, kao splet okpolnosti i događaja koji se ne mogu predvideti.
  Zato, Vuk samo mangupski arlauče, da opravda platu koju je primio
  od svojih gazda,a koja se svodi samo na ono: “ SCHEISSE, SCHEISSE,
  MEINE TAUBE VEISSE!“
  Svaka okupirana teritorija je samo okupirana teritorija, i ne može
  biti ni pravno ni realno nezavisna, osim u glavama umoblnika!
  Vidi se, slikom i čita napisanom rečju, da je Vuk Drašković PRAVNI
  FAKULTET ZAVRŠIO KOD KOMUNISTA, zato on i tvrdi da je Kosovo –
  “realno nezavisno“, imajući u vidu da su komunisti posle Drugog
  svtskog rata zabranili povratak izbeglim Srbima na Kosmet, onda kada je
  Vuk stasavao u komunistički podmladak, a kasnije “jak“ partijski kadar
  koji mnogo “obećava“!?
  “Obećano“ ispunjava floskulom:
  “Priznajmo realnost da je Kosovo nezavisno!“
  Dragan Slavnić

  • Hm,hmm…privremena zabrana,ne uvaljuj,u ” koministickom sluzbenom listu tada lepo pise,ako znas uopste sta je sluzbeni,list”.

   • Pa, čoveče, nemoj da se praviš ”Topša”:
    navedi broj i datum tog “SLUZBENOG LISTA”,
    koji stoji pred tobom /na stolu/, pored
    računara, čitaš tekst, a meni ”PREPRIČAVAŠ”?!
    Ajde, golube, gukni: KOJI JE TO BROJ I OD KOG
    DATUMA!

    Dragan Slavnić

 8. Ma da, Vuk je papista, maniti (uh od te jedne reci razvili ste 75% vase propagande) Dana je papista samo ste vi pravoslavci pod cijom upravom i pisanjem je Srba od 1991 sve manje. Znate dobro i sami da lazete i da kao i uvek i sada je Vuk u pravu. Kao sto cete za 2 godine da pricate kako ste oduvek u stvari bili za pristup Srbije NATO paktu vrlo brzo cete videti da ta vasa logika muljanja, laganja, odugovlacenja, vredjanja, dok se navodno Rusija ne oporavi taktika koja vodi u samoubistvo i nestajanje Srba pogotovo na Kosovu. Problem je sto vi koji pisete i ti koji vas finansiraju da to radite ste spremni na sve da tu vasu poziciju zadrzite i to je najveca opasnost za Srbiju.

  • Hm,hmm..a,sta si drugo ocekivao od dolaska ” antikomunista” na vlast ? Desilo se i pre Komunista rat !..sa 50 godina mira,posle rata,navedi 50 godina mira,na ” ovim prostorima”.. po sopstvenom izboru i napisi.

 9. Cut Sladjana Radanic……Horvat, Igrec, Seratlic…….ziveo sam u tom zemlji i nikad ama bas nikad nisam cuo ta prezimena…..Sasich…(da Hrvat)….Sedmokrovic (Crnogorac iz Indjije koji je u stvari pro Rus koji pise poeziju a bavi se i istorijom i medjunarodnim odnosima)……gde vam je Mislav Horvat hhahahah bagro jedna

 10. Srbin sam , pravoslavac , postujem veru i SPC ali kako verovati vladikama koji ne izlaze iz audija, mercedesa, maseratija itd. Postovane Vladike vi koji beskompromisno napadate Vuka preselite se na Kosovo , ostavite mercedese u Beograd i pravac u Pecku Patrijarsiju ali ne ovu sa sedistem u Beogradu vec na Kosovu i Metohiji. Nazivati nekog ludakom ??? , hm recnik je nesto poznat.

 11. Sa “proročkih“ reči treba da pređe na proročka dela!
  Treba da se izmiri sa svojim bratom Artemijem.
  U tom njihovom razlazu ne može biti “kriva“ samo jedna strana,
  te je to razlog više da požuri sa tim pomirenjem.
  Samo da ne dolazi kod njega “helikopterskom biznis kalasom
  KFOR-a“, kao onomad, pre par godina, kada je ko `ajduk provalio
  u Njegovu kuću, bez Njegove dozvole i prisustva, i pronašao
  “blago cara Trojana“.
  Mislio je da će pronaći “dokaze“ da svom bratu što pre skriši
  vrat, ali je, pre toga, i sam imao problema sa /svojim/ vratom!
  Do sada, na osnovu “prikupljenih dokaza“ protiv svoga brata
  Artemija, nije nao ništa, na osnovu čega je mogao biti krivično
  gonjen od svetovnog suda i pravosnažnom presudom osuđen za ono
  što Mu se stavljana teret.
  Što se tiče crkveno-kanonskih stvari, ni tu ništa nije očigledno
  dokazano, jer nema pravosnažne odluke Crkvenog suda, bar za sada!
  Za nastale posledice u Crkvi, po ovom drugom osnovu terećenja,
  odgovornost nije mala.
  Ali, sve to može da se prevaziđe ako episkop Atanasije Jevtić, budući
  inicijator svega ovoga, ode svome bratu, zatraži od Njega oproštaj i
  pruži ruku pomirenja!
  Ako to uradi, pruži ruku pomirenja, to će biti PRAVO, PRAVCATO
  PROROČKO DELO, TOME ĆE SE VESELITI – I NEBESKA I ZEMALJSKA
  SRBIJA!!!
  To će biti najviše što se može uradiri za KiM, za Pravoslavnu Srbsku
  Crkvu i Pravoslavni srbski narod.
  To će biti oružije kojim će se odbraniti svekoliko SRBSTVO!

  Dragan Slavnić

 12. Maljevicu, tvoom bezobrazluku nema kraja. Niko mi to u zivotu nije rekao , i uvredio Ti nista ne znas o neni, i neces me izzvati da vise kazem o sebi. Ja sam Srpkinja kao i moji preminuli roditelji, koje drsko vredjas. Ne razumijem da se tvoje uvrede stampaju.

 13. Atanasije je 1990 bio zajedno sa Draskovicem protiv Milosevica
  Sada pljuje po Draskovicu iako i dalje pljuje i po Milosevicu
  Atanasije se pravi malo blesav, kao da mi nista ne pamtimo

 14. KiM je povod za pokušaje političkih igara. Zna se da A. Radović i neke druge vladike odavno imaju veze preko Mlađana Đorđevića sa ondašnjim DOS snagama (u današnje vreme Đilas, Đorđevićev kum i saradnik). Na suprotnoj strani je patrijarh, koji je podržao politiku sadašnjih vlasti. Lepi moji Srbi, KiM treba da posluži za njihovo razračunavanje, i ništa drugo, nema veze što je Đorđević sa kumom spreman zarad vlasti da ga da brže nego iko drugi. I to je to, dnevna politika.

 15. Lune bili ovi svi nikovi vlasnistvo razlicitih ljudi, ili ti sam glumis 5 razlicitih ljudi…ali Vuk vas je rasturio. Haha eto sam si rekao da je Aleksandar isterivao Albance i vrsio kolonizaciju Kosova. Sasich-karakter rekao kako sam vredjao preminule roditelje…..pa ko bre tako prica……vama su argumenti strani …..vi ste ljudi odlepili….Nijedan odgovor, samo imate parole i uvrede. Nemate odgovor. Vuk se pojavi jednom u 3 meseca i odvali vas,, vas i vase “Putinovske” vladike…..Rusija ce nestati sa Balkana.

 16. Ove Vladike kao da se takmice da sto manje ljudi dolaze u Crkvi, kao sto se Lune valjda nadmece da Srbija bude sto manja i ispljuvana u normalnom svetu. Lune “korijenje” nece jesti. Drugi ce to za njega i njegove ruske sefove.

  • Hm,hmm..Srbija sve manja ? pa,to nije Lunetovo delo,pojedinca to je ” projekt ” Dobrice Cocica i Kostunice ” cuvajmo mi nasu srbijicu”…kobajagi ” tepaju”.. cuvao je i opljackao Dusan Mihahlovic ” en company”.. a ne lune..

 17. pa gde su argumenti bre bagro……banujete me samo da bi mi prosipali onde boljsevicke parole…….banujete me i open atingem da vam ostavim istinu…….Sedmokrovica, Luneta, Slavnica, vorkosajna niko ne banuje…Lune nije banovan kada je postavljao anti semitske poruke slaveci zlocine njegove brace Hrvatskih nacista. Ne ne, kapitalizam dolazi…….ostace mozda jedan Srbin kad se to desi ali ce doci……bicemo clan NATO-a i EU, slavicemo i mi praznike po Milankovicevom kalendaru…to dolazi

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here