Vladika Dobrijević se žali na Srbina američkom ambasadoru i naglašava svoj doprinos u svrgavanju Miloševića

Podelite:

Tadašnji episkop Australisko-novozelandske Irinej Dobrijević pisao je pismo američkom ambasadoru u Australiji žaleći se da ga izvesni Srbin kompromituje objavljujući njegovu povezasnost sa CIA.

U pismu vladika Dobrijević predlaže ambasadoru da se preduzme kakva akcija protiv ovog Srbina(Milorada Trkulje). Dobrijević takođe naglašava lični doprinos u svrgavanju Slobodana Miloševića sa vlasti u Srbiji.

 

Memorandum  Srpske Pravoslavne Episkopije Australisko-novozelandske (Sidnej)

E.No.89/08

  1. Mart 2008.

His Excellency Robert D. McCallum Jr.

Ambassador of the United State of America in Australia

The American Embassy

Moonah Place, Yarralumia, ACT 2600

Vaša Ekselencijo,

Pišemo Vam  kao Predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve u Australiji.

Privuklo je našu pažnju da izvesni gospodin, stanovnik Australije, Milorad Trkulja, održava veb sajt na kome je izložen logo Centralne Obaveštajne Agencije (CIA). Na stranicama tog sajta on takođe navodi  da smo mi, zajedno sa nekoliko naših sveštenika i nekim drugim licima agenti te službe (CIA). On je imao dugu istoriju napada na Crkvu, posebno na njenu jerarhiju i sveštenstvo, često praćeno i bezbrojnim tužbama.

Navedeni linkovi su:

http://www.milored.com/S1.htm

http://www.milored.com/S2.htm

http://www.milored.com/S3.htm

http://www.milored.com/S4.htm

Ovakve maliciozne tvrdnje mogu naštetiti našoj Crkvi i naravno Sjedinjenim Američkim Državama. Lično, kao verni građanin Sjedinjenih Američkih Država, mi znamo da je naša zemlja imala dugu istoriju pomaganja Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u vreme kada je bilo potrebe za to, naročito u našem zajedničkom radu na svrgavanju Miloševićevog režima.

Molimo vas obavestite nas o bilo kakvoj akciji koju biste možda preduzeli protiv pomenutog Milorada Trkulje da bi, ukoliko možemo, pomogli u tom procesu.

Na kraju, molimo vas potražite pismo preporuke Njegove Ekselencije Roderika  V. Mura, (Roderick W. Moore) sadašnjeg Ambasadora Sjedinjenih država u Crnoj Gori, kao i oglas koji je dat od pomenutog Trkulje u novinama Nova Hrvatska koji sadrži njegove kontakte.

Iskreno Vaš,

Irinej

Episkop Australije i Novog Zelanda

Srpska Pravoslavna Crkva

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here