Владика Григорије јури власт уместо вере Христове

Поделите:

Владика Григорије у народу познатији као Гриша масерати, деценијама већ ходи по леволибералним телевизијама, код новинара који не знају и не хају за веру Христову

Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате царство небеско од људи; јер ви не улазите нити дате да улазе који би хтели. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што једете куће удовичке, и лажно се Богу молите дуго; зато ћете већма бити осуђени. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што проходите море и копно да бисте добили једнога сљедбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе – по Матеју, глава 23. Нови завет.

Kако у време када је Господ ходио земљом, тако и данас, фарисеји и лицемери обмањују народ, неретко у мантијама и неретко у улози смерних проповедника у заблуде доводе паству и зарад својих срних порива бесрамно крше законе и Божије и људске. Свакако први фарисеј из нашег окружења који нам на ум пада, када прочитамо и цитиране библијске речи, јесте владика дизелдорфски и све Немачке, а раније захумско-херцеговачки Григорије.

Владика Григорије у народу познатији као Гриша масерати, деценијама већ ходи по леволибералним телевизијама, код новинара који не знају и не хају за веру Христову, али не да би их светој цркви приволео, већ да би своју каријеру изграгио у виду политичара, којем због дубоких комплекса више вредности, поремећеног осећаја за реалност и надобудности и охолости која му је душу заробила, никада није довољно и који би ођедном све – да буде и председник и патријарх и фудбалер и забављач и говорник и заводник и богаташ и бизнисмен. Омнипотентни Гриша масерати, све у једном и све ођедном.

Јакако, Гриша масерати нити је сам на овом путу, нити то чини олако. Са њим раде дуго и помно, много озбиљнији људи од Оље Бећковић, Маринике Тепић и других јуришника Ђиласа и Шолака, његових актуелних газда. Још 90-их година један аутомобил СФОРа је зауставио Гришин аутомобил. Нагађамо шта је у њему пронађено и каква је средства тамо НАТО војник видео, као и у какваом је стању Гриша масерати затечен али је епилог познат.

Гриша муњевито напредује у црквеној хијерархији, гради свој утицај, постаје главни бизнисмен у Требињу, бахати се и прети новинарима батинама, отворено се сврстава на страну Бориса Тадића који је у име и за рачун истог оног НАТО савеза претопио све тенкове и топове српске војске до којих је могао доћи. Он нарушава свесрпско јединство игноришући нове лидере Републике Србије, он прави винарије и удара међе као да је то његов приватни посед и напослетку се хвали како и Чак Норис када дође у Требиње, мора да ради оно што му владика Масерати нареди.

А због чега то чини? Можда због тога што је први српски владика који је увео римокатоличког бискупа да заједно служе у православном храму још од 1054. године? Можда зато што и он сам редовно одлази у Дубровник да се тамо извињава и говори како се у Kонавлима увек осећа као рођак старијег брата који је свог млађег брата претукао скоро па на мртво? При том он не мисли на усташе као на старију, а Србе као на млађу браћу, веч управо обрнуто! Није то никакав корак ка помирењу, то су све потези којима он као црквени, а волео би сутра и политички лидер, преузима на србе потпуну кривицу за све што се догодило 90-их година и који баш по неоусташком наративу, од српских жртава прави џелате.

Није ни чудо што је он главна звезда међу онимма који у Бога не верују. Није чудо што баш он представља главну наду самозване Твитер елите. Што баш њега цитирају сви они који би укинули Републику Српску, признали Kосово и од Србије направили поље за сопствене комбинације и марифетлуке. Зато Гриша масерати редовно одлази у Загреб. Зато у цивили ходи по Пантовчаку и Ткалчићевој улици. Зато преко Дубровника и Загреба, жели да Београду поново додели улогу центра расрбљавања и корупције, а све у интересу његових језуитских газда из Дубровника и пословних партнера са Н1 и Нове С.

Али Гришо, Србија није шака зоби да је свака врана черупа. Овог пута, лоше си проценио.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here