ВЛАДИKА СЕРГИЈЕ: Благо нама ако је Вучић крив за све!

Поделите:

Побјећи од себе је најлакше, али се тиме проблем не рјешава. Напротив! Потребно је суочити се са собом, али то је најтеже, јер је лакше виђети трун у оку брата свога неголи брвно у оку своме (Лк. 6, 41), написао је владика Сергије, епископ бихаћко-петровачки и епископ војни у отвореном писму
Писмо владике Сергија преносимо у целости:

Није на православном епископу да се бави политиком, понајмање оном партијском, али на скрнављење реда и поретка државе коју волимо, без чије помоћи не можемо, није могуће ћутати, а гријех је прећутати, јер би то значило давати индиректну подршку онима који ђелом и ријечима желе да зацари општа анархија и безвлашће, да се Србима опет понови братоубилачка прошлост.

Нереди испред прелијепог здања Народне скупштине Републике Србије пријали су оку само оних који Србији не желе добро, као и онима који би да без изборне воље закораче у српски парламент, јер једино тако могу прескочити народ који их напросто не жели за своје представнике.

Под плаштом жеље за ред и поредак производе се немири и анархија, а они који оптужују власт за ширење короне позивају грађане на окупљање, не би ли се тако, ваљда, стекао колективни имунитет на било какву одговорност за учињена неђела која смо имали прилике гледати у директном преносу.

Наравно, за све је окривљен Вучић, како од опозиције (чији представници народном вољом нису ни ушли у парламент), тако и од свих оних који би да стану на пут напретку Србије јер им, очигледно, смета што Србија данас има свега више него јуче и што помаже свом народу у региону и дијаспори.

Без жеље да предсједника Вучића учиним већим него што јесте, морам нагласити да Република Србија до његовог избора за предсједника није ни знала да постоје Срби у овом дијелу Kрајине. Тачније је рећи да је знала, али је нису занимали.

Знају Дрварчани колико је предсједник Вучић учинио за овај град, знају посебно они који раде у дрварском „Јумку”, у дрварском дому здравља, али знају и они у Петровцу, Грахову и Гламочу. Тужно је рећи, али овдашњи Срби се први пут данас могу поуздати у Србију јер је она тек ових година постала наша истинска матица.

У немирима испред Скупштине виђели смо и једног “свештеника” који се сукобљавао са полицијом. Ријеч је о бившем монаху Антонију, који је лишен монашког чина прије више од десет година, али и даље злоупотребљава мантију прљајући је својим поступцима. Дакле, није ријеч о било каквом свештенику (још мање о монаху), већ о огрешенику о црквене и државне законе. Црква је одувијек поштовала легално изабране државне органе, сагласно њеним црквеним заповјестима.

Виђели смо током немира да они који тобоже воле и брину се за Kосово без стида и срама лупају свој и наш Београд, палећи аутомобиле своје полиције и нападајући саму полицију. Ако је то љубав према Србији, онда не желим да је такви “родољуби” воле.

На крају, предсједник Вучић испаде крив за све! Ако је ту лаж могуће замислити као истину, онда смо ми најсрећнији народ на планети, јер је предсједник Србије понио кривицу нас “безгрешних”.

Умјесто да сједињени гледамо како помоћи нашем народу на Kосову и Метохији, у Црној Гори, Македонији и српским крајинама, ми ћемо у директном преносу опет гледати како се међусобно сукобљавамо, док наши освједочени непријатељи ликују, желећи опет виђети Београд у пламену.

Није до Вучића, до нас је, јер је питање колико наш нараштај заслужује земљу коју су нам оставили преци, да је чувамо чинећи је бољом, а не да је палимо, мрзећи браћу своју.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here