Владимир Јанковић: Какву скривену поруку носи крст окренут наопако на логу Јутјуб канала парохије Ненада Илића?

Поделите:

Отворено писмо дугогодишњем српском ђакону Ненаду Илићу, сада свештенику у Амстердаму – Поводом његове подршке насилним протестима „Савеза за Србију“

Председник Србије Александар Вучић против кога се жестоко бори свештеник Ненад Илић, поштује и блиско сарађује са врхом и свештенством наше Српске Православне Цркве, на личном, приватном, државном, локалном и страначком нивоу, учествује у богослужењима и целива (љуби) руку и патријарху и обичним свештеницима што можете видети на фотографијама датим у овом тексту

Нисам ја намерно изабрао ову његову слику уз овај текст, него је ту слику он сам изабрао да већ дуже време држи као профилну слику свога профила на Фејсбуку.

Свештениче Ненаде, кад знаш да приметиш „скривене лоше поруке“ председника Србије Вучића, да те питам шта ти значи обрнут крст на овом твом видеу с обзиром да знамо да је то знак сатаниста?

На профилној слици Јутјуб канала твоје парохије крст стоји како треба а зашто је овде обрнут?

Познати дугогодишњи ђакон Српске Православне Цркве, сада свештеник у Амстердаму, редитељ и писац Ненад Илић подржава опозициони „Савез за Србију“ (СзС), за који треба имати у виду да је под другим именом тј. Демократска опозиција Србије (ДОС) и Демократска странка (ДС), али са истим лидерима, био позиција и владао 15-так година у Србији и Београду и то катастрофално.

Супруга свештеника Ненада на протесту СзС, носи фризуру која баш и не приличи ни једној истинској и смерној православној верници а камоли њој која је чак српска попадија и која је уз то завршила Православни богословски факултет и предавала веронауку српској деци у школи.

Писмо подршке или „Свету посланицу“ оца Ненада СзС-у је његова супруга прочитала са бине окупљеним грађанима на последњем протесту СзС који су дуго најављивали као дан када ће преузети власт. Не знам како су мислили да преузму власт за један дан, ваљда на силу као 5. октобра 2000., али није им дошао довољан број агресивних људи, јер хвала Богу, нису Срби и грађани Србије толико луди. У свом писму отац Ненад је оцрнио садашњу власт Србије, сатанизовао је, злоупотребивши текст Светога владике Николаја Велимировића, вадећи Светитељеве речи из контекста, речи које је владика писао за неку другу ондашњу власт Србије, а не ову, речи које би се управо могле односити и применити на владавину управо тог истог СзС кад се звао ДС и ДОС и владао 15-так година у Србији, тада је требао отац Ненад да цитира те речи Светог владике Николаја.

Дугогодишњи ђакон, око три деценије, Ненад је тек недавно добио чин свештеника и службује на Западу, па попут њему сличних Срба, оданде диже буну у Србији. Ево шта сам му написао на пет места на Фејсбуку где је поставио своје писмо, на његовом профилу, личном поруком њему и на Јутјубу испод видеа где се он обраћа грађанима Србије из свог луксузног стана на Западу уз снимак са протеста на коме његова супруга чита његово писмо. Ево мог коментара и поруке њему:

“Важно да си ти оче Ненаде збрисао на Запад где је све “сјајно и бајно”, морал на “високом нивоу”, сви су ту “истински православци”, нарочито њихови политичари, уживај тамо, не брини за нас у Србији. Решавај србска питања тамо где сад живиш, и тамо дижи протесте, има за шта, а нас у Србији пусти да сами уређујемо своју Отаџбину јер резервну немамо. Оче Ненаде, хоћеш рећи да је на протестима СзС, верни народ, побожан? Немој да си смешан. Тамо има једва 5% православних верника, па само по музици коју пуштају, агресивној, можеш схватити ко је ту већина, ту је већина анархиста, комуниста, ЛГБТ активиста, разних грађанских опција, западних НВО, наркомана, секташа, сатаниста, несрба и кога све не. И вође СзС су ти сјајне? Јел су Ђилас и Јермић, поштењачине, поштено се обогатили, морални, побожни, супер православци, иду у цркве? Немој замајавати народ оче Ненаде, увек си волео паре, конфор, луксуз и славу, види из авиона ко је мало дуже пратио шта пишеш. Није власт Србије сјајна, али подржати оне који су 15 година сто пута горе владали, који сада прете стрељањем свих који нису за њих као комунисти после рата, носе вешала и моторне тестере, проваљују на силу у државне институције, псују, урлају, деру се, млатарају рукама ко да ће да туку, сада то раде са 15% гласова грађана, шта би тек радили да дођу на власт, завели би гору диктатуру него кад су се звали ДОС. Подржати њих је срамота за једног свештеника. Хвала Богу па патријарх српски, већина владика, свештенства и монаштва реално гледа ствари па зато подржава садашњу власт јер добро знају како је ваш СзС владао кад се звао ДОС.”

Онда су ме Ненадови обожаватељи напали како ја грешим душу у време поста на шта сам им ово одговорио:
Ја јесам грешан, али ја позивам на мир међу Србима и православнима, а ваш отац Ненад из залеђине и сигурности Запада позива у Србији на немире, грађански и братоубилачки рат, па јел вама то није грех? Ја по вама у време поста не треба да браним мир, а ваш о.Ненад може да призива рат у Србији? Сарадња Цркве и државе у Србији је никад боља од времена Краљевине, држава и врх Цркве редовно имају састанке и заједнички одлучују о свему, према томе подржавати СзС који је под именом ДОС владао 15 година и био сто пута гори, је грех. Отац Ненад је отишао да живи и ради у држави која је признала Косово шиптарима, која је заточила и убијала Србе у Хагу, итд., па нека отац Ненад протестује тамо због тога ако је прави србски родољуб и ако жели да помогне Србији, а не из стране државе да нама призива зло.

Након десетак минута појавио се и лично о.Ненад који је лајковао један мој коментар а други означио лајком са смајлијем који се смеје „ха ха ха“ и одмах затим ме блокирао. Чудна реакција. И кукавичка. Али то ми је дало идеју да наставим своје писање о њему и преточим у текст који ћу окачити на овај блог који водим.

И тако пишем ово даље.

Како би било да отац Ненад организује протест тамо у Амстердаму за интересе Србије и одбрану србског Косова и Метохије, а да на том протесту прочита посланицу нашег српског патријарха или председника Србије Александра Вучића у коме се влади Холандије дају услови да их испуни за седам дана? Као што Ненад из стране државе подржава СзС у Србији да условљава владу Србије и председника који их убедљиво побеђује на изборима већ пет година.

Јел смеш оче Ненаде да у Холандији, ту где си, урадиш нешто за Србе осим што улепшаваш своју цркву да буде луксузнија, као твој стан из кога правиш видео снимке и свађаш и делиш грађане Србије, и да ти тако луксузна црква привуче што више верника а тиме и зараде и профита, што ти је ваљда и главни циљ, као што је профит главна сврха бављења политиком и твојих лидера из СзС које подржаваш?

Оче Ненаде, чекамо да чујемо или читамо о твојим добрим делима за Србе у дијаспори, ваљда те је зато Црква тамо послала на службу. Или мислиш да нам пуно помажеш ако из даљине подгреваш мржњу међу Србима и подстичеш улазак Србије у, не дај Боже, грађански братоубилачки рат који СзС жели?

Дозови се памети и разума, оче Ненаде.

Зашто си ме блокирао на Фејсбуку? Зашто ниси смео или имао мудрости да ми било шта одговориш пристојно као и ја теби?

Ниси за дијалог?

Или сам те тачно прочитао, разоткрио и разобличио па си се уплашио да моје коментаре на твом профилу не прочитају твоји бројни фенси обожаваоци или како ви на Западу кажете фанови, па да схвате да са тобом и твојом подршком СзС-у нешто није у реду?

Уплашио си се оче Ненаде?

Хоћеш да ја тебе и Србе у Холандији гурам да рушите вашу владу Холандије, холандског председника и краљицу?

Како би ти се то свидело?

Хоћеш да рушиш власт у Србији, хајде, онда скупи хрброст па се врати у Србију, буди са својим протестантима и СзС, па да ти верујемо, немој са безбедне даљине да кукавички гураш грађане Србије у насиље и грађански рат. Срам те било. Тек си после 30-так година ђаковања, најзад добио свештенички чин од наше Српске Православне Цркве, и већ си почео да удараш контру држави Србији и врху наше Цркве. Немој прокоцкати поверење које ти је наша Црква пружила.

Оче Ненаде, ти на Западу треба да шириш добру слику и углед Србије, да јачаш нашу државу и Цркву, а не да је слабиш, блатиш, пљујеш и радиш за, Бог зна, чије интересе, вероватно непријатељске.

Види се то одавно да волиш луксуз и земаљску и људску славу и да ти подилазе обожаваоци, али оче Ненаде ако се то стави изнад Отаџбине Србије и Христове истине, и ако се оде у нереални бајковити имагинарни свет и изгуби веза са реалношћу и разумом, то је онда грех. А ваљда теби није у интересу да грешиш и срљаш у пакао, и помажеш најгорима да се врате на власт и гураш грађане Србије и браћу и сестре Србе у насиље и, не дај Боже, грађански братоубилачки рат.

Ваљда ти је циљ мир, помирење, Истина која је Христос, и напредак Србије?

Размисли да ниси можда на погрешном путу и да си скренуо са православног пута, ако си на њему некада искрено био, и да ниси скренуо са свештеничке дужности и задатка.

Свештенство наше Цркве на челу са патријархом је дужно да гради мир, помирење и слогу у народу, „Само слога око Бога, само Спаситељ Исус Христос, Србе спасава!“, а не да изазива поделе и мрњжу у народу и гура нас у немире, насиље и рат, и то са Запада који је углавном нама наносио зло и проблеме.

Дакле, чекамо од вас оче Ненаде да чујемо, видимо и читамо шта си тамо у дијаспори на служби нашој Цркви и народу, за коју те наша Црква плаћа, учинио за интересе Срба, наше Отаџбине Србије и наше мајке Српске Православне Цркве.

Чекамо да нас обрадујеш оче Ненаде, и немој више, молим те, да нас разочараваш и делујеш деструктивно чинећи лоша дела, пишући лоше речи и злоупотребљавајући Православље и свој свештенички чин, позив и професију.

Обрадуј нас оче Ненаде неким корисним, конструктивним и добрим делима и речима.

Надамо се.

Као што рече Свети апостол Павле у Светом писму: „А сада (нам) остаје вера, нада и љубав“.

Православнасрбсказаједница

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Видовдан: Порастао вам је интекетуални и здравствени ниво коментара. Можда повремен ипак хигијеничар да прође по виртуелним беспућима… 🙂

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here