Vladimir Jovanović – „orao pao“

Podelite:

Ovaj samozvani stručnjak za crkvena pitanja, nekadašnji „vojni analitičar“ i istraživač kriminalnih afera vlasti, dobija sada veliki prostor u ANB medijima koje kontroliše najpoznatiji medijski advokat režima, Darko Šuković

Armiju dukljanskih medijskih trovača pojačao je od nedavno i izvjesni „novinar“ Vladimir Jovanović, zvijezda u usponu režimske propagande.

Ovaj samozvani stručnjak za crkvena pitanja, nekadašnji „vojni analitičar“ i istraživač kriminalnih afera vlasti, dobija sada veliki prostor u ANB medijima koje kontroliše najpoznatiji medijski advokat režima, Darko Šuković. Jovanović je mejnstrim autor na Anteni M i u TV emisiji „Živa istina“ koja je voljom Bebe Popovića na kraju završila u udarnom terminu nacionalnog Javnog servisa.

Nakon „stručnih“ opservacija o ustrojstvu pravoslavne crkve, ANB autor posljednjih dana targetira ličnosti koje su uključene u Odbor za obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci, sa ciljem da zastraši i obeshrabri vjernike koji brane krstionicu „Suza Njegoševa“.

„Novinar“ se pritom i ne trudi da mijenja žanr koji odgovara dobro poznatoj analitici i obavještajnom klišeu kome i sam neskriveno pripada. U fabrikovane istorijske podatke i lažne činjenice o Miholjskoj Prevlaci ulaže maksimalan trud, pa se čitalac zapita da li je to zaista lokalitet o kome se govori u tekstu.

Kliše u njegovim obavještajnim izvještavanjima za „Antenu M“ je transparentan – tu je kolaž fotografija sa Fesjbuk profila sa nacrtanim metama ljudi na koje se analitika odnosi, insinuacije, prerađena istorija i naravno neizbježni ruski faktor bez koga svaka medijsko–obavještajna čorba ne bi imala poželjan ukus u dukljanskim medijima. Provjereni scenario „državnog udara“, uniformisani militanti, kozaci, GRU i Specnaz. Fali samo okrugla smeđa mrlja od kafe na dnu izvještaja i rezervisano ljetovanje na Golom otoku.

Po Jovanoviću ni „s“ od srpske tradicije, kulture i duhovnosti nema na Miholjskoj Prevlaci. Nema Svetog Save, ni arheologije, nema nasljeđa pravoslavnih Bokelja, Mitropoliji crnogorsko primorskoj tu nijesu temelji, postoji urota klerikalno-militantnih krugova koji hoće da oburdaju temelje mlade dukljanske demokracije, ideološka paranoja i aveti prošlosti.

Ni Tom Klensi, ni Boris Akunjin, ni Dušan Kovačević nemaju šta da traže kad se Vladimir Jovanović lati analize u kojoj provijava neutoljiva žeđ za represijom i torturom nad neistomišljenicima, oličenim u vjernom narodu Mitropolije crnogorsko primorske.

I Sveto Trojstvo koje se ovaploćuje ovih dana i štiti vjernike na prevlačkom svetilištu za Jovanovića je subverzija jer su trojke po onom čuvenom dijalogu braće Čvorović „osnovne jedinice diverzantskih grupa“.

„Alo druže, hoću da vas upozorim da ste se upetljali u vrlo mrčne poslove. Ne znate vi sa kim imate posla“, poručio bi Ilija Čvorović dukljanskom pandanu Vladimiru Jovanoviću, koga „ako se za Dan bezbednosti sete – sete, a ako ne – to je njegova građanska dužnost“.

IN4S

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here