Владимир Јовановић – „орао пао“

Поделите:

Овај самозвани стручњак за црквена питања, некадашњи „војни аналитичар“ и истраживач криминалних афера власти, добија сада велики простор у АНБ медијима које контролише најпознатији медијски адвокат режима, Дарко Шуковић

Армију дукљанских медијских тровача појачао је од недавно и извјесни „новинар“ Владимир Јовановић, звијезда у успону режимске пропаганде.

Овај самозвани стручњак за црквена питања, некадашњи „војни аналитичар“ и истраживач криминалних афера власти, добија сада велики простор у АНБ медијима које контролише најпознатији медијски адвокат режима, Дарко Шуковић. Јовановић је мејнстрим аутор на Антени М и у ТВ емисији „Жива истина“ која је вољом Бебе Поповића на крају завршила у ударном термину националног Јавног сервиса.

Након „стручних“ опсервација о устројству православне цркве, АНБ аутор посљедњих дана таргетира личности које су укључене у Одбор за обнову манастира Светог Архангела Михаила на Михољској Превлаци, са циљем да застраши и обесхрабри вјернике који бране крстионицу „Суза Његошева“.

„Новинар“ се притом и не труди да мијења жанр који одговара добро познатој аналитици и обавјештајном клишеу коме и сам нескривено припада. У фабриковане историјске податке и лажне чињенице о Михољској Превлаци улаже максималан труд, па се читалац запита да ли је то заиста локалитет о коме се говори у тексту.

Клише у његовим обавјештајним извјештавањима за „Антену М“ је транспарентан – ту је колаж фотографија са Фесјбук профила са нацртаним метама људи на које се аналитика односи, инсинуације, прерађена историја и наравно неизбјежни руски фактор без кога свака медијско–обавјештајна чорба не би имала пожељан укус у дукљанским медијима. Провјерени сценарио „државног удара“, униформисани милитанти, козаци, ГРУ и Спецназ. Фали само округла смеђа мрља од кафе на дну извјештаја и резервисано љетовање на Голом отоку.

По Јовановићу ни „с“ од српске традиције, културе и духовности нема на Михољској Превлаци. Нема Светог Саве, ни археологије, нема насљеђа православних Бокеља, Митрополији црногорско приморској ту нијесу темељи, постоји урота клерикално-милитантних кругова који хоће да обурдају темеље младе дукљанске демокрације, идеолошка параноја и авети прошлости.

Ни Том Кленси, ни Борис Акуњин, ни Душан Ковачевић немају шта да траже кад се Владимир Јовановић лати анализе у којој провијава неутољива жеђ за репресијом и тортуром над неистомишљеницима, оличеним у вјерном народу Митрополије црногорско приморске.

И Свето Тројство које се оваплоћује ових дана и штити вјернике на превлачком светилишту за Јовановића је субверзија јер су тројке по оном чувеном дијалогу браће Чворовић „основне јединице диверзантских група“.

„Ало друже, хоћу да вас упозорим да сте се упетљали у врло мрчне послове. Не знате ви са ким имате посла“, поручио би Илија Чворовић дукљанском пандану Владимиру Јовановићу, кога „ако се за Дан безбедности сете – сете, а ако не – то је његова грађанска дужност“.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here