ВЛАДИМИР КЕЦМАНОВИЋ, ПИСАЦ: Сигуран сам да ни потписници „Апела 88“ не верују у то што су потписали

Поделите:

-Волео бих да Косово и суштински и формално буде део Србије. Реално, мислим да ће један јако дуг период, све док буде оваква констелација снага у свету, то бити нека врста замртзнутог комлика и да ће померања бити ситна, имаће велику медијску пажњу, а суштински ово стање ће трајати све док је овакав однос снага у свету. Онима који су тренутно најмоћнији не одговара никакво решење, па га онда, мислим, неће ни бити – каже у интервјуу за видео продукцију „Искре“ писац, сценариста, уредник културно-уметничког програма РТС-а Владимир Кецмановић који је гост овогодишњег Кустендорфа.

– Какво је ваше мишљење о фамозном „Апелу 88“, одакле њима, потписницима, тај закључак да је Београд крив за све невоље које нам се дешавају?

-Цитираћу сина једног од потписника тог апела који каже да је у питању толико велика глупост да је имао потребу да се од тога огради. Ја ћу рећи да је то толика глупост да не завређује никакав коментар. То је до те мере Овеловски систем да се црно проглашава белим а бело – црним да је најбоље не коментарисати. Сигуран сам да ни од потписника тог апела нико не верује у то што је потписао, зато што мислим да нити су клинички луди нити ретардирани.

Какво је ваше мишљење о ономе што се дешава у Црној Гори, какво разрешење видите?

-Мислим да је овако бурна реакција верника у Црној Гори, и оних који то нису, довела режим Мила Ђукановића у проблем и да они, да их неко сада пита ретроактивно, не би ни покренули тај закон. Са друге стране су у проблему да, ако повуку закон, онда признају грешку, а у сутацији када имају оволико људи на ногама, такво признање могло би да буде кобно по останак на власти. Јако је тешко проценити шта ће се десити. Можда ће покушати неки компромис, али, не знам какав – каже Кецмановић.

Цео интервју погледајте ОВДЕ:

Искра
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here