Владимир Kостић једини кандидат за председника САНУ

Поделите:

У саопштењу се наводи да је изборна комисија за избор часника САНУ и конституисање Председништва данас констатовала да су до 13. марта, када је рок завршен, стигле пријаве Kостића за председника, академика Зорана В. Поповића и Љубомира Максимовића за потпредседнике

Досадашњи председник Српске академије наука и уметности Владимир Kостић једини је кандидат за функцију председника на предстојећим изборима за часнике САНУ 4. априла, наводи се у саопштењу САНУ.

У саопштењу се наводи да је изборна комисија за избор часника САНУ и конституисање Председништва данас констатовала да су до 13. марта, када је рок завршен, стигле пријаве Kостића за председника, академика Зорана В. Поповића и Љубомира Максимовића за потпредседнике.

Поповић је кандидат за потпредседника САНУ из редова чланова Одељења за математику, физику и гео-науке, Одељења хемијских и биолошклих наука, Одељења техничких наука и Одељења медицинских наука.

Максимовић је кандидат за потпредседника из реда чланова Одељења језика и књижевности, Одељења друштвених наука, Одељења историјских наука и Одељења ликовне и музичке уметности.

За генералног секретара САНУ предложен је академик Марко Анђелковић.

Изборна скупштина САНУ биће одржана 4. априла.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here