Владислав Ђорђевић брани Зорана Миливојевића

Поделите:
У интернетском порталу „Kontrapress” 11. децембра 2014. појавио се текст „Упозорење стучњака: Миливојевић није ни психолог ни педагог”. У њему су бројни „педагози, психолози и психотерапеути” покушали да дискредитују Зорана Миливојевића. По њима, он није компетентан да пише о педагогији и психологији, јер за то нема формалне квалификације.
Покушај дискредитовања је промашен и формално и суштински. Зоран Миливојевић је завршио Медицински факултет. Колико знам, звршити тај факултет је много теже него завршити психологију, а поготово педагогију. Дакле, његови критичари су неуки спрам њега.
Осим тога, он је лиценцирани стручњак за трансакциону анализу – једну грану психотерапије. Многи „пегагози, психолози и психотерапеути” немају ту лиценцу и у томе су аматери.
Осим тога, Зоран Миливојевић је власник и главни уредник издавачке куће „Психополис” – водеће на плану издавања литературе из психотерапије. Дакле, он је и формално и суштински квалификован више од многих његових вaјних критичара.
Дакле, покушај дискредитације Зорана Миливојевића не лежи не страни стручности него идеологије. Наиме, ко се мало удуби у дуги списак „педагога, психолога и психотерапеута” који га оспоравају може приметити да су то махом симпатизери феминистичког лобија. Нападајући Зорана они заправо бране своје привилегије. Они су вероватно плаћени за свој рад, а Миливојевић није. Његово писање није ствар новца и него части.
Њега покушавају да оспоре највише поборници „дечијих” и „женских” права. Није он ни против женских ни против дечијих права, али јесте против тога да се та права тако примењују да мушкарци и очеви остану без икаквих права. Тако сматрају и други некомпромитовани интелектуалци: Слободан Антонић, Миша Ђурковић, Владимир Димитријевић, ја и други.
Сви ми волимо децу и жена, али не желимо да дозволимо да мушкарац буде грађанин другог реда, а то је суштински циљ лобија који нас напада. Наше писање није ствар новца, него point d’honneur.
Владислав Ђорђевић
Фејсбук
Поделите:

5 Коментари

  1. Ovde se radi o normalnosti a taj “ekspert” (i njegovi zagovornici) su previše “stručani” za normalnog čoveka (normalne ljude), Oni mogu i “govna jesti” i svojom “stručnošću” dokazivati da su u redu i td. ali neka ostave ta govna za svoje krugove a ne da ih preporučuju narodu. U nauci (znanju) isto mogu i đavoli biti a ne samo anđeli (i đavo je anđeo samo “posrnuli”) i taj “doktor” – “psihoterapeut” (i njegovi zagovornici) nije izključeno da su đavoli kao i Dr Faust, (koji je isto “posrnuli anđeo”)!

    • Док се неко баца гомнима – ту озбиљног аргумента нема! То је стари рецепт 2-Србије: удри из свих цеви, не дај да дође до стручне дискусије.

  2. Ti si miha sluga posrnuloga andjela kada mozes bulazniti o doktoru Zoranu ,jednom od malobrojnih koji se iskreno bori protivu upravo takvih kao sto si ti koji zagovarate uvodjenje svih nenormalnosti u zivot porodice,kao Bozije ustanove stvorene od vremena Adama i Eve.Vi se zalazete na radost necastivoga da porodica nestane da bi vas otac lazi trijumfovao kao pobednik nad covekom,ali vam to Bog nece dopustati.Pakao ce vam biti vecni dom.

    • Г.Миха је, рекло би се, остао на аналној фази?
      Ал невоља је са њима се расправљати – кад не знају где су и колико су шупљи.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here