ВМРО ДПМНЕ: Референдум је политички мртав фалсификат

Поделите:

Македонска опозициона партија ВМРО ДПМНЕ прогласила је резултат референдума о договору са Грчком, „великим фалсификатом“ и „политички мртвим“.

Потпредсједник ВМРО ДПМНЕ Александар Николоскиизвијестио је да Извршни комитет странке тражи формирање парламентарне анкетне комисије која ће прегледати неправилности на референдуму и разрјешење државног тужиоца јер „жмири пред очигледним криминалом и нерегуларностима“ у том процесу.

Нови државни тужилац који ће се, како је истакао потпредсједник ВМРО ДПМНЕ, позабавити свим рефередумском нерегуларностима, треба да буде изабран на приједлог опозиције.

Поводом најаве премијера Македоније Зорана Заева да ће бити расписани ванредни парламентарни избори ако са ВМРО ДПМНЕ ускоро не буде постигнут договор о усвајању амандмана предвиђених Договором са Грчком, Николоски је рекао да његова странка тражи да се прије избора формира влада по „Пржинском моделу“ са мандатом од 100 дана.

– То значи оставку премијера Заева и министара унутрашњих послова и за рад и постављење на та два мјеста министара из ВМРО ДПМНЕ. Само то је предуслов за колико-толико фер изборе – рекао је он, обавјештавајући о закључцима са сједнице ИО ВМРО ДПМНЕ.

На питање да ли руководство странке контролише посланике у парламенту, Николоски је рекао да је посланичка група јединствена.

Владајућој коалицији у парламенту Македоније за постизање двотрећинске већине за усвајање уставних амандмана предвиђених договором са Грчком потребни су и гласови опозиционе ВМРО ДПМНЕ.

РТРС
Поделите:

1 коментар

  1. У македонској опозицији нема ЕВРОПЕЈАЦА, НАТОВАЦА, за разлику од србске,
    која би се очас сложила са већинским олошем, да СРБИЈА, глвачке и наглавачке
    уђе у ЕУ и НАТО.

    Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here