VMRO DPMNE: Referendum je politički mrtav falsifikat

Podelite:

Makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE proglasila je rezultat referenduma o dogovoru sa Grčkom, „velikim falsifikatom“ i „politički mrtvim“.

Potpredsjednik VMRO DPMNE Aleksandar Nikoloskiizvijestio je da Izvršni komitet stranke traži formiranje parlamentarne anketne komisije koja će pregledati nepravilnosti na referendumu i razrješenje državnog tužioca jer „žmiri pred očiglednim kriminalom i neregularnostima“ u tom procesu.

Novi državni tužilac koji će se, kako je istakao potpredsjednik VMRO DPMNE, pozabaviti svim referedumskom neregularnostima, treba da bude izabran na prijedlog opozicije.

Povodom najave premijera Makedonije Zorana Zaeva da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori ako sa VMRO DPMNE uskoro ne bude postignut dogovor o usvajanju amandmana predviđenih Dogovorom sa Grčkom, Nikoloski je rekao da njegova stranka traži da se prije izbora formira vlada po „Pržinskom modelu“ sa mandatom od 100 dana.

– To znači ostavku premijera Zaeva i ministara unutrašnjih poslova i za rad i postavljenje na ta dva mjesta ministara iz VMRO DPMNE. Samo to je preduslov za koliko-toliko fer izbore – rekao je on, obavještavajući o zaključcima sa sjednice IO VMRO DPMNE.

Na pitanje da li rukovodstvo stranke kontroliše poslanike u parlamentu, Nikoloski je rekao da je poslanička grupa jedinstvena.

Vladajućoj koaliciji u parlamentu Makedonije za postizanje dvotrećinske većine za usvajanje ustavnih amandmana predviđenih dogovorom sa Grčkom potrebni su i glasovi opozicione VMRO DPMNE.

RTRS
Podelite:

1 komentar

  1. U makedonskoj opoziciji nema EVROPEJACA, NATOVACA, za razliku od srbske,
    koja bi se očas složila sa većinskim ološem, da SRBIJA, glvačke i naglavačke
    uđe u EU i NATO.

    Dragan Slavnić

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here