Војин Ћетковић: Сви постајемо исти, глобалне силе хоће да униште породицу!

Поделите:

Традиција је ту да нас враћа нечему што су наши корени.

Традиција је ту да нас враћа нечему што су наши корени, гени, наша посебност, сматра глумац.

Војин Ћетковић (Крушевац, 22. август 1971) је српски глумац. ФДУ је завршио у Београду у класи професора Владе Јевтовића. Позоришна публика широм земље имала је прилике да га гледа у реномираним представама крушевачког позоршишта „Златно руно“ Борислава Пекића и „Проклета Авлија“ Иве Андрића, обе у режији Небојше Брадића. Поред ових, играо је у представама „Буре барута“, „Аудијенција“, „Љубавно писмо“, „Сузе су О. К“, „Емигранти“…

Глумио је у филмовима Нож, Стршљен, Танго је тужна мисао која се плеше, Бумеранг. У Зони Замфировој је остварио прву главну мушку улогу.

У браку је са глумицом Слободом Мићаловић.

Глумац Војин Ћетковић у интервјуу за Вечерње новости указује на угроженост породице и упозорава на то да се све мање разликујемо.

“Породица је основна ћелија људског друштва. И сад све модерне, глобалне силе, директно покушавају да разбију и тај атом. Што више задиру у породицу, више је цепају, тако да ми као народ губимо идентитет. И постајемо сви исти.

Немам ништа против тога у неком социјалном смислу, али мислим да свет јесте леп у својим различитостима. Е, традиција је управо ту да нас враћа нечему што су наши корени, гени, наша посебност”, рекао је глумац.

 

говори Србија

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here