VOJIN GRUBAČ: Prajd neestetike i bljesak primitivizma

Podelite:

Protekla Gej parada u Beogradu je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama. Jednoznačno negativnih, što je i zaslužila po svim parametrima.

Posmatrajući fotografije i video snimke sa nje, kao i naslove tekstova u medijima – imali smo mogućnost vidjeti očiglednu paradu kiča, nevaspitanosti i primitivizma, pa i beskonačne netalentovanosti organizatora i učesnika.
I odmah se postavlja pitanje, da li je taj Prajd bio, prije svega – još jedna neslavna demonstracija novog “zapadnog trenda  masovne podkulture”, ili  jasni znak tvrde okupacije obezglavljene Srbije?!

Čini se, ipak, da je bila riječ o ovom drugom, jer se na čelu te neestetske povorke našla premijerka Srbije Ana Brnabić. Pri čemu, njena pristojna odježda nije mogla popraviti opšti rogobatni izgled te tužne i morbidne “procesije slobode”.

Vulgarni ideološki novitet režisera Prajda

Dakako, nije samo u pitanju izgled učesnika te manifestacije. Gdje se njen ženski dio starao da što više sliči prostitutkama iz američkih filmova, a dio muških seksualnih osobjenjaka, u srbijanskoj narodnoj ženskoj nošnji, izgledao kao poluočuvana iskopina trupa iz četvrtog vijeka.

    
Bilo je tu i novih ideoloških momenata koje su nam predostavili, u vidu izneneđenja, organizatori Prajda.
 Recimo, nedavno smo vidjeli spot poziva na tu čudnu “manifestaciju”, gdje se jedna lezbijka predstavila kao- “Ostroga”!!?! Baš “Ostroga”?!

Dakle, malo je što se tom paradom potencirala homoseksualna vizuelna vulgarnost i nakaradnost, već se neko dosjetio da se moraju usput “startovati” vjernici, religija, Crkva!?

Efekat takve provokacije je unaprijed poznat. 
Kod običnih građana, vaspitanih i tolerantnih, ne samo da će se stvoriti novi animozitet prema takvim manifestacijama, već će se zakonomjerno dogoditi jaki impuls mržnje prema gej populaciji u cjelosti. 
Dakle, klasični kontraefekat! 

Razumijevanje i tolerancija?!

Jer, da se podsjetimo, kao svoj cilj organizatori Prajda uvijek navode – razumijevanje i toleranciju prema gej populaciji?!

A sopstvenu “toleranciju” su pokazali tako što su postavili neku lezbijku, bez trunke mozga, da napravi krupan incident?!

Ovakvim gestom organizatora će se, nema sumnje – na meti izliva bijesa javnosti naći lezbijke, i to bez ikakvog valjanog razloga, jer se društvo prema njima uvijek odnosilo krajnje tolerantno.

Tačnije – s razumijevanjem, što nije slučaj kada se radi o muškarcima homoseksualcima, koji su uvijek bili objekat pozora.

A organizatorima Prajda na Balkanu – ovo nije prvi incident toga tipa, jer su bili „maštoviti“ i ranije.

Beogradu su poklonili “Ostrogu”, a u Atini su imali prajdera koji je okačio ikonu o polni organ.

Zbilja, a ko će, pri takvoj „maštovitosti“ organizatora Prajda – na sledeću Gej paradu u Beogradu, Podgorici, Novom Sadu-  „pozivatijavnost na toleranciju“?

Možda, ne samo “Ostroga”, već i “Gračanica”, “Studenica”, „Mileševa“, a pridružiće im se “Hilandar”, “Kremlj” i „Orlovkrš“ ili kako?

 Neadekvatne vođe, društveni konflikt i pljačka

Posmatrajući sve ovo, izgleda da  balkanski rukovodioci gej- projekata svojim nepristojnim istupima i manijakalnim incidentima pokazuju želju za konfliktom u društvu!

I da ih je baš briga za gej populaciju, koja je danas postala nekakvo ideološko “oružje” u njihovim rukama.

A koliko sjutra – ponudiće ih razjarenoj javnosti na tacnu- kao “mljeveno meso” za prebijanje i mrcvarenje. Otprilike su to te projekcije.

Ukratko, Gej parada je balkanskim gej – vođama  odlično došla da u cjelosti  pokažu svoje malograđanske avetluke, i društvenu neadekvatnost.

Nanovo su demonstrirali bizarnu silu u prostorima – duhovno opustjelim zbog tumarajuće vlasti i pomamljenih vladajućih struktura.

Zato nije čudo da visoke položaje u državi određuje gej lobi, kojem je na prvom mjestu za visoku funkciju u strukturama vlasti – istopolna “stručnost u krevetu”, a na pedeset petom- stručnost u nauci ili profesiji!

 A cilj ovakvih manifestacija je odavno poznata. Dizanje medijske dimne zavjese kojom će se odvući pažnja sa totalne pljačke prostora Balkana.

Samim tim je jasno da se radi o zloupotrebi gej – populacije, a ne o „borbi za njena prava i slobode“.

Upravo zato, pripadnici te populacije bi morali razmisliti o širem kontekstu ovakvih scenaroja gej – vođa.

Te donijeti rješenje – da li im je učestvovanje u paradi ideološkog pijanstva i kiča neophodno?

in4s.net
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here