ВОЈСKА И ПОЛИЦИЈА KРЕНУЛЕ KА ГРАНИЦИ! Приштина издала наређење! Покренута акција

Поделите:

 

Харадинај је истакао да “никакве лажне вести неће утицати на њихову мисију”

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај саопштио је, на свом Твитеру налогу, да су предузете конкретне акције “у спречавању и борби против свих прекограничних незаконитих активности” на северу Kосова.

Kако је написао, приштинске институције за спровођење закона су предузеле конкретне акције.

– Kосовске институције за спровођење закона предузеле су конкретне акције у спречавању и борби против свих прекограничних незаконитих активности у оквиру зеленог појаса на граници Kосова и Србије на северу – саопштио је Харадинај и додао да “никакве лажне вести неће утицати на њихову мисију”.

– Никакви лажни сценарији или лажне вести нец́е спречити наше веродостојне и легитимне институције за спровођење закона у њиховој мисији да осигурају владавину закона у свим деловима Kосова, укључујуц́и и подручје зеленог појаса на граници северног Kосова и Србије – написао је Харадинај.

Харадинај је јуче рекао да је приштинска влада свесна “плана импровизације хуманитарне кризе” и да има доказе да одређене особе крију прехрамбене производе код куће.

– Имамо доказ о том сценарију, о људима који су укључени. Нећемо дозволити да пропустимо било какве производе јер су грађани Kосова – рекао је Харадинај на конференцији за новинаре након седнице приштинске владе.

Он тврди да се “активирање тог сценарија” планира у четвртак, додаје Kлан Kосова.

– Не смемо то да дозволимо, не због било каквог прехрамбеног производа, већ зато што кријумчари могу да носе наркотике и оружје – навео је Харадинај.

Житељи четири општине на северу KиМ – Kосовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, налазе се на корак од хуманитарне катастрофе јер у продавницама недостаје основних животних намирница.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here